Τα γενέθλια του πιο χαμογελαστού παιδιού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (vid)

Ο Ενγκολό Καντέ κλείνει τα 28 του χρόνια και παραμένει ένα τρομερά προσγειωμένο, ντροπαλό και χαμογελαστό παιδί, ακόμα κι αν έχει κατακτήσει back-to-back τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας από το περασμένο καλοκαίρι!  



Τα γενέθλια του πιο χαμογελαστού παιδιού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (vid)

Ο Γάλλος χαφ που πίσω στο 2013 αγωνιζόταν στη Ligue2 της Γαλλίας και έξι χρόνια αργότερα έχει πετύχει τρομερά πράγματα, είναι το πιο χαμογελαστό και καλοσυνάτο παιδί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αν και του άλλαξε ρόλο ο Μαουρίτσιο Σάρι στον αγωνιστικό χώρο, τον έκανε πιο επιθετικογενή παίκτη ώστε να παίζει δίπλα στον Ζορζίνιο, με τον Ιταλό μέσο ν' αναλαμβάνει να κόβει τις επιθέσεις των αντιπάλων, κάτι στο οποίο ήταν... εξπέρ στη Λέστερ πριν από λίγα χρόνια ο Καντέ, ο τελευταίος παραμένει μια τρομερά αξιόπιστη και σημαντική επιλογή στην Τσέλσι, μαθαίνοντας ό,τι καινούριο παρουσιάζεται στην καριέρα του.

Πρόσφατα, έφτασε... 6 ώρες νωρίτερα (από τις 06:30 το πρωί) στο Κλερφοντέν για τη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας της Γαλλίας για τα προκριματικά του Euro 2020 και φυσικά το μόνο πράγμα που έκανε, ήταν να χαμογελάει.

Το 2016 και το 2017 στέφθηκε Πρωταθλητής Αγγλίας, στη δεύτερη κατάκτηση του τίτλου (δυο διαδοχικά τρόπαια με δυο διαφορετικές ομάδες) αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της σεζόν για την Ένωση Επαγγελματιών Παικτών αλλά και για την διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ, ήταν υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα, το 2018 κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας έγραψε ιστορία με το Παγκόσμιο Κύπελλο...

Πολύχρονος και πάντα τόσο καλοσυνάτος, Ενγκολό!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης