O Αζάρ 100άρισε στην πιο επιτυχημένη εποχή του Βελγίου...

Τριψήφιο αριθμό συμμετοχών έπιασε ο Εντέν Αζάρ στη νίκη (2-0) του Βελγίου επί της Κύπρου, για να γίνει μόλις ο τρίτος που φτάνει ή ξεπερνά τις 100 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», έχοντας σκοράρει 30 φορές...  



O Αζάρ 100άρισε στην πιο επιτυχημένη εποχή του Βελγίου...

Ο σούπερ σταρ της Τσέλσι και ένας από τους πιο ταλαντούχους και ικανούς ποδοσφαιριστές της Ευρώπης, έπιασε τις 100 εμφανίσεις με τη φανέλα με το βελγικό εθνόσημο το βράδυ της Κυριακής.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε ν' αφήσει ανεκμετάλλευτη τέτοια περίσταση και φρόντισε να τη συνδυάσει με γκολ, πετυχαίνοντας το 30ο του τέρμα με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ήταν το 24ο γκολ στις τελευταίες 50 συμμετοχές του με το Βέλγιο, τη στιγμή που στα πρώτα 50 του παιχνίδια ως διεθνής στο ανδρικό τμήμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε σκοράρει μόλις 6 φορές.

Οι άλλοι δυο της εποχής του που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις 100 αναμετρήσεις με το Βέλγιο, το οποίο έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας καταλαμβάνοντας την 3η θέση μετά και τη νίκη επί της Αγγλίας στον μικρό τελικό, είναι οι Γιαν Βερτόνχεν (112 συμμετοχές) και ¶ξελ Βίτσελ (101 συμμετοχές).

Από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο Εντέν Αζάρ έχει αγωνιστεί βασικός 95 φορές σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε αυτό των εθνικών ομάδων, μετρώντας 46 γκολ, 30 ασιστ, ενώ, έχει αναδειχθεί και 30 φορές Man of the Match.

Ως αρχηγός του Βελγίου, έχει 34 ματς ως βασικός, 18 τέρματα, 14 ασίστ και έχει αναρριχηθεί στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Όλα αυτά, μια 10ετία και 4 μήνες μετά το επίσημο ντεμπούτο του με την ανδρική εθνική ομάδα της χώρας του, αφού είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αναμέτρηση κόντρα στο Λουξεμβούργο, τον Νοέμβριο του 2008!

Κώστας Ζάλιαρης