Μήνυμα Ντεσάν στην Τσέλσι: «Ο Ζιρού θέλει και πρέπει να παίζει περισσότερο»

Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας φανέρωσε την εκτίμησή του για τη συμβολή του Ολιβιέ Ζιρού στο παιχνίδι της ομάδας, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να πάρει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο στη Τσέλσι.  



Μήνυμα Ντεσάν στην Τσέλσι: «Ο Ζιρού θέλει και πρέπει να παίζει περισσότερο»

Στην εύκολη επικράτηση της Γαλλίας επί της Μολδαβίας με σκορ 4-1 για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020, ο Ζιρού έκανε μεστή εμφάνιση, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Η παρουσία του, το βράδυ της Παρασκευής αποτέλεσε αφορμή για να τον εκθειάσει ο Ντιντιέ Ντεσάν, πατώντας και πάνω στο γεγονός ότι ο Γάλλος επιθετικός δεν παίρνει τον χρόνο που θέλει από τον Μαουρίτσιο Σάρι.

«Είναι εδώ και σκοράρει. Η παρουσία του σε τέτοιου είδους παιχνίδια με υποδεέστερους αντιπάλους είναι πολύ χρήσιμη. Το ίδιο κάνει και για το σύλλογο. Παίζει κυρίως στο Γιουρόπα Λιγκ και όμως σκοράρει και εκεί. Είναι λογικό λοιπόν να θέλει να παίζει περισσότερο».

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας όπου οι «τρικολόρ» αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου, ο Ζιρού δεν σκόραρε σε κανένα παιχνίδι κάνοντας μεγαλύτερη την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του.

Ελάχιστοι όμως, ανάμεσα σε αυτούς και ο προπονητής της χώρας του, διακρίνουν την καθοριστική συμμετοχή του στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας.

«Ο ρόλος του είναι πολύ διαφορετικός και βοηθάει τους συμπαίκτες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε έτσι ποικιλία στην επίθεση».

Φέτος μετράει έξι παιχνίδια ως βασικός με τη φανέλα των «μπλε» στη Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει 15 συμμετοχές ως αλλαγή. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ όπου σε εννιά παιχνίδια έχει ισάριθμα γκολ.

Θανάσης Κρητικός