Λονδίνο, πρωτεύουσα της… Εθνικής Αγγλίας!

Μόνιμος πάροχος των «Τριών Λιονταριών» αποδεικνύεται το Λονδίνο, διατηρώντας τα «πρωτεία» στην παραγωγή… ντόπιων «αστέρων» για την Εθνική ομάδα από το 2000 μέχρι και σήμερα.  



Λονδίνο, πρωτεύουσα της… Εθνικής Αγγλίας!

Η μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου και πρωτεύουσα της Αγγλίας εύλογα καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας» ως προς την ανάδειξη μελών της Εθνικής ομάδας από την αρχή της νέας χιλιετίας έως και σήμερα.

Σύμφωνα με έρευνα του δικτύου του Sky Sports, συνολικά 50 ποδοσφαιριστές με καταγωγή από το Λονδίνο έχουν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο τους στην Εθνική Αγγλίας από το 2000 κι έπειτα, με το wonder-kid της Ντόρτμουντ, Τζέιντον Σάντσο, να αποτελεί το πιο πρόσφατο τρανό παράδειγμα. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να μεγαλώσει κι άλλο, καθώς οι Κάλουμ Χάντσον-Οντόι και Ντέκλαν Ράις, επίσης Λονδρέζοι, συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες για να πάρουν σπίτι τους το πρώτο «καπελάκι» ως μέλη των Ανδρών, είτε στον αποψινό αγώνα κόντρα στην Τσεχία για την πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του EURO 2020, είτε τρεις μέρες αργότερα στο δεύτερο ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Λίγο πίσω στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας που δημοσίευσε το βρετανικό ΜΜΕ, βρίσκεται η Βορειοδυτική περιφέρεια της χώρας, από την οποία έχουν προέλθει 46 παίκτες τα τελευταία 19 χρόνια, με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των «Τριών Λιονταριών», Γουέιν Ρούνεϊ, να ξεχωρίζει ανάμεσα τους.

Από κει και πέρα η ψαλίδα ανοίγει, με την Νοτιοανατολική περιφέρεια να ακολουθεί με 21 παίκτες, μεταξύ των οποίων ο γεννημένος στο Μίλτον Κέινς, Ντέλε Άλι, ενώ 17 ποδοσφαιριστές εκπροσωπούν την περιοχή του Γιόρκσαιρ. 

Τα Δυτικά Μίντλαντς με τους Τζο Χαρτ και Άσλει Γιανγκ να προελαύνουν, βρίσκονται χαμηλότερα με 13 παίκτες σύνολο ενώ 11 έχει παράξει η Βορειοανατολική περιφέρεια των δύο… Τζόρνταν (Χέντερσον και Πίκφορντ) και φυσικά του ενός και μοναδικού Άλαν Σίρερ.

Ανατολικά Μίντλαντς (πέντε), αλλοεθνείς (πέντε) και Νοτιοανατολική περιφέρεια συμπληρώνουν τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, που απεικονίζονται γραφικά και στο βίντεο που δημοσίευσε το SkySports.

Κωνσταντίνος Κωλαιτης