Το επίτευγμα των Νταλγκλίς-Ρας που μάτσαραν οι Σαλάχ-Μανέ

Ένα ξεχασμένο στατιστικό επανέφεραν στο μυαλό των οπαδών της Λίβερπουλ οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ, που έγιναν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές των «κόκκινων» που σκοράρουν για δύο σερί σεζόν πάνω από 20 φορές, επίτευγμα το οποίο είχαν καταφέρει τελευταίοι οι Κένι Νταλγκλίς και Ίαν Ρας.



Το επίτευγμα των Νταλγκλίς-Ρας που μάτσαραν οι Σαλάχ-Μανέ

Ο Σενεγαλέζος αποδείχθηκε πιο εύστοχος από τον Αιγύπτιο στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ πριν το διάλειμμα για τις εθνικές, για να φτάσει τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όσα δηλαδή έχει και ο συμπαίκτης του.

Έτσι μετά τα 44 γκολ του Σαλάχ πέρυσι και τα επίσης 20 δικά του, οι δυο τους έγιναν το πρώτο «κόκκινο» ζευγάρι που έχει για δύο σερί αγωνιστικές περιόδους 20+ γκολ, κάτι που στο «Άνφιλντ» είχαν να δουν από το 1982-83 με τα 31 γκολ του Ρας και τα 20 του Νταλγκλίς (30-22 αντιστοίχως για την περασμένη σεζόν).

Οι άλλες δύο δυάδες που έφτασαν σε αυτό το επίτευγμα είναι αυτές των Χάρι Τσέιμπερς – Ντικ Φορσό (1921-1923) και Ρότζερ Χαντ – Ιαν Σεντ Τζον (1961-63).

Γιώργος Σιάφας