Απορίες προκαλεί η μη χρήση του VAR σε όλα τα παιχνίδια του FA Cup...

Η αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υποστηρίζει τις επιλογές της και φαίνεται ότι δεν αποδέχεται το λάθος της να μην χρησιμοποιηθεί το VAR στο σύνολο των προημιτελικών αγώνων του FA Cup, προκαλώντας απορίες για την απόφαση αυτή. Αντιδρούν οι αδικημένες ομάδες και δη η Σουόνσι έπειτα απ' όσα συνέβησαν στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι...  



Απορίες προκαλεί η μη χρήση του VAR σε όλα τα παιχνίδια του FA Cup...

Το 2017, το «Liberty Stadium» της Σουόνσι έγινε το πρώτο γήπεδο σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το VAR, σε πιλοτική λειτουργία βέβαια.

Εκεί, την προηγούμενη εβδομάδα η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε σπουδαία ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει με 2-0, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράιτον.

Ωστόσο, το γκολ της ισοφάρισης και αυτό της ανατροπής απαιτούσαν την χρήση του VAR, αφού το πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ ήταν αμφισβητούμενο, ενώ ο Αγουέρο βρισκόταν σε θέση οφσάιντ κατά την επίτευξη του τρίτου τέρματος.

Η αγγλική ομοσπονδία στην αρχή της σεζόν είχε αποφασίσει ότι η δοκιμή του συστήματος θα συνεχιστεί στο κύπελλο, μόνο στα γήπεδα των ομάδων που συμμετέχουν στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού πολλά κλαμπ των χαμηλότερων κατηγοριών δεν το έχουν εγκαταστήσει ακόμα.

Το παράλογο της υπόθεσης όμως είναι ότι στο γήπεδο της ουαλικής ομάδας που αγωνίζεται πλέον στη Τσάμπιονσιπ, είναι εγκατεστημένο το σύστημα.

Όταν ρωτήθηκαν τα μέλη της ομοσπονδίας για το αν ήταν λάθος η μη χρήση του σε όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Γίνεται αντιληπτό ότι ήθελαν να επιμείνουν στην πρωταρχική τους απόφαση.

Άτομο της Σουόνσι δήλωσε για λογαριασμό της ομάδας: «Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιήθηκε το VAR και ότι αυτό θα γίνεται μόνο στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι κάπως παράλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι ήμασταν στην μεγάλη κατηγορία για επτά χρόνια».

Οι ημιτελικοί της διοργάνωσης πάντως θα γίνουν με τη χρήση του VAR, αφού θα διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ».

Θανάσης Κρητικός