Το σήκωσε την τελευταία φορά που απέκλεισε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ!

Η Γουλβς βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά έπειτα από 21 χρόνια, είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που καταφέρνει ν' αποκλείσει Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ίδια σεζόν στο FA Cup και την τελευταία φορά που το έκανε, κατέκτησε τον τίτλο!  



Το σήκωσε την τελευταία φορά που απέκλεισε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ!

Οι «λύκοι»... δάγκωσαν τους «κόκκινους διαβόλους» το βράδυ του Σαββάτου και εκμεταλλεύτηκαν τη χειρότερη εμφάνιση της ομάδας του Μάντσεστερ επί των ημερών του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, για να πάρουν μεγάλη πρόκριση και να συνεχίσουν πλέον στους «4» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Τη φετινή σεζόν, η Γουλβς είχε καταφέρει στον 3ο γύρο να πετάξει εκτός συνέχειας και τη Λίβερπουλ, ξανά στο «Μολινό», στο οποίο οι μεγάλοι της Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται ότι... λυγίζουν, με την ομάδα του Νούνο Σάντο να συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της.

Μάλιστα, υπάρχει χρονιά στο παρελθόν όπου ο σύλλογος κατάφερε ξανά ν' αποκλείσει Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο FA Cup κι αυτό συνέβη την αγωνιστική περίοδο 1948-1949, όταν οι «λύκοι» έφτασαν μέχρι την πηγή και ήπιαν και το νερό κατακτώντας το τρόπαιο (3-1 τη Λέστερ στον τελικό)!

Άλλη μια ομάδα έχει καταφέρει να καταγράψει επιτυχία κόντρα σε «κόκκινους» και «κόκκινους διαβόλους» την ίδια σεζόν το Κύπελλο Αγγλίας και το έκανε η Έβερτον το 2008-2009. Τα «ζαχαρωτά», αρχικά στον 4ο γύρο έστειλαν τους συμπολίτες τους πίσω στο σπίτι τους κι έπειτα στα ημιτελικά ξεπέρασαν τη Γιουνάιτεντ, για να ηττηθούν όμως στον τελικό από την Τσέλσι...

Κώστας Ζάλιαρης