Το γύρισε και απέκλεισε τους... αδικημένους «κύκνους» η Σίτι! (vid & pic)

Με σκορ 3-2 επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Σουόνσι στο «Λίμπερτι» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup. Οι «πολίτες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 (20’ Γκράιμς με πέναλτι, 29’ Σελίνα) αλλά γύρισαν... τούμπα το ματς με τους Μπερνάρντο Σίλβα (69’), Νόρντφελντ (αυτογκόλ από πέναλτι στο 78’) και Αγουέρο (89’). Έντονα παράπονα των γηπεδούχων στα δύο τελευταία γκολ!



Το γύρισε και απέκλεισε τους... αδικημένους «κύκνους» η Σίτι! (vid & pic)

Ο διαιτητής Σάιμον Χούπε ελέγχεται για τη φάση του 78ου λεπτού και το πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ από την παρέμβαση του Κάρτερ-Γουίκερς ενώ οι βοηθοί του δεν παρατήρησαν πως ο Αγουέρο σκόραρε από θέση οφσάιντ το νικητήριο τέρμα των «citizens»!

Το πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ

 

 

Η θέση του Αγουέρο πριν πετύχει το 3-2

Το αποτέλεσμα του σημερινού ματς αφήνει τη Σουόνσι για 14η αναμέτρηση χωρίς νίκη απέναντι στη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εμφάνιση γεμάτη θράσος απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 20ο με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ντελφ ανατρέποντας τον Ρόμπερτς! Ο Γκράιμς ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ «πετώντας» τον Έντερσον στην απέναντι γωνία. 1-0!  

Εννέα λεπτά αργότερα οι «κύκνοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους με εξαιρετική αντεπίθεση την οποία ολοκλήρωσε με έξοχο πλασέ ο πρώην άσος των «πολιτών», Μπέρσαντ Σελίνα. Η μεγαλύτερη φάση της ομάδας του Γκουαρντιόλα στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 35ο λεπτό, όταν ο Γκράιμς ανέκοψε πάνω στη γραμμή του τέρματος πλασέ του Νταβίντ Σίλβα από το ύψος της μικρής περιοχής!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «citizens» άσκησαν αφόρητη πίεση στα καρέ της ομάδας του Γκρέιαμ Πότερ και κατάφεραν εν τέλει να βρουν δίχτυα μετά από φάση διαρκείας στο 69ο λεπτό! Σκόρερ ο Μπερνάρντο Σίλβα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υποδειγματικό... ξώφαλτσο αριστερό σουτ!

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 78ο λεπτό. Ο Κάρτερ- Γουίκερ επιχειρεί τάκλιν στην μπάλα, ο Στέρλινγκ πέφτει στο έδαφος και ο Χούπερ καταλογίζει πέναλτι! Έντονα τα παράπονα των γηπεδούχων για την απόφαση του διαιτητή, αφού το ριπλέι της φάσης «θολώνει» το τοπίο αναφορικά με το ορθόν της απόφασης. Ο Αγουέρο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια και της κάθετης δοκού. Το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον τερματοφύλακα Νόρντφελντ, αφού η μπάλα προσέκρουσε στο σώμα του επανερχόμενη από το δοκάρι. 

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νόρντβελντ στις προσπάθεις των Ζεσούς και Αγουέρο έδωσε προσωρινά ελπίδες στους γηπεδούχους αλλά στο 89' το όνειρο έμελλε να «σβήσει» οριστικά. Η σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα υπήρξε ιδανική και ο Σέρχιο Αγουέρο υπέγραψε την ανατροπή με κεφαλιά ψαράκι συμμετέχοντας ωστόσο στη φάση από θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις

Σουόνσι: Νόρντφελντ, Φαν ντερ Χορν, Γκράιμς, Ρόμπερτς, Κάρτερ-Γουίκερς, Μπάιερς (73’ Τζον), Σελίνα, Φάλτον (86' Χάρις), Ρούτλετζ, Ντάιερ (61’ Ασόρο), Τζέιμς

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Λαπόρτ, Γουόκερ, Ντελφ (57’ Ζιντσένκο), Γκουντογκάν, Ντ. Σίλβα, Μπ. Σίλβα, Μαχρέζ (63’ Αγουέρο), Σανέ (57’ Στέρλινγκ), Γκαμπριέλ Ζεσούς

Σκόρερς

20’ (πεν.) Γκράιμς, 29’ Σελίνα, 69’ Μπ. Σίλβα, 83’ (αυτ.) Νόρντφελντ, 89’ Αγουέρο

Διαιτητής

Σάιμον Χούπερ

Γιάννης Τζιουμακλής