Ματσάρα με ανατροπή για την κερδισμένη Γουέστ Χαμ

Μάχη για την δεκάδα έγινε στο κουτσουρεμένο πρόγραμμα της αγωνιστικής για την Πρέμιερ Λιγκ, με τις Γουέστ Χαμ και Λέστερ να σκοράρουν στο φινάλε των αναμετρήσεών τους για να καταλάβουν την 9η και την 10η θέση αντιστοίχως. Ματσάρα αυτή των «σφυριών» που το γύρισαν σε 4-3 από 1-3 κόντρα στην Χάντερσφιλντ, 2-1 με γκολ του αμυντικού Μόργκαν οι «αλεπούδες» στην έδρα της Μπέρνλι. Δεν μπόρεσε να κατακτήσει τη νίκη η Μπόρνμουθ, που είχε ανατρέψει τα δεδομένα, φαινόταν να ελέγχει κόντρα στη Νιούκαστλ αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος σε 2-2.



Ματσάρα με ανατροπή για την κερδισμένη Γουέστ Χαμ

Σε μια αγωνιστική με πολύ όμορφες στο... αντικειμενικό μάτι αναμετρήσεις, η Μπόρνμουθ ανέβασε ταχύτητα από ένα σημείο και μετά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου για να φτάσει στην ανατροπή επί της Νιούκαστλ που είχε πάρει κεφάλι με την εκπνοή των πρώτων 45’. Αν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν δοκάρι, οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το ματς και μέχρι το 50’-55’ να δικαιούνται ένα γκολ, όπως και έπραξαν με το απευθείας φάουλ του Σάλομον Ροντόν στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια το σύνολο του Έντι Χάουι ήταν πιο αποφασισμένο και ξεπέρασε τον κακό του εαυτό, κάτι στο οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο το γρήγορο πέναλτι που κέρδισε. Εύστοχος στο 48’ ο Τζόσουα Κινγκ, ο οποίος... επέστρεψε στο 81’ για να ξαναβρεί δίχτυα -αυτήν την φορά σε open play- και να δίνει όπως όλα έδειχναν το τρίποντο στην Μπόρνμουθ. Όμως ο Ματ Ρίτσι είχε διαφορετική άποψη και στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με τρομερό γκολ.

Στο Μπέρνλι – Λέστερ ήταν... δίκαιο και έγινε πράξη. Οι «αλεπούδες» είδαν τον Χάρι Μαγκουάιρ να θυσιάζεται στο 4ο λεπτό και να δέχεται σωστή απευθείας αποβολής για να μην δεχθούν γκολ, φάση που φαίνεται πως συσπείρωσε το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς. Εκπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς, με τον κύριο τρόπο ανάπτυξης των γηπεδούχων να μην είναι αρκετός για να το ανησυχήσει.

Μάλιστα η Λέστερ ήταν και αυτήν που πέρασε μπροστά στο σκορ, με τον Τζέιμς Μάντισον να δίνει για ακόμα μία φορά τα διαπιστευτήριά του όσον αφορά την ικανότητα που έχει στις εκτελέσεις φάουλ. Η απάντηση, ωστόσο, ήταν άμεση από την ομάδα του Σον Ντάις, που σκόραρε κι αυτήν ένα πεντάλεπτο αργότερα για να ξανά φέρει τον αγώνα σε ισορροπία αν και κόντρα στην ροή του. Η ενέργεια των φιλοξενούμενων κράτησε και στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο οι «clarets» ζήτησαν πέναλτι το οποίο δεν πήραν για χέρι του Γουές Μόργκαν σε διεκδίκηση με τον Πίτερ Κράουτς που μόλις είχε περάσει στο ματς. Και πως τα... φέρνει η ζωή, να είναι ο «Captain Morgan» αυτός που θα έβαζε ξανά τάξη το ματς, σκοράροντας στο φινάλε για το τελικό 1-2.

Απολαυστική ματσάρα είχαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, εκεί όπου η Χάντερσφιλντ έκανε το αδύνατο για τα δεδομένα της, να σκοράρει δηλαδή τρεις φορές, αλλά απέδειξε γιατί είναι... άξια ουραγός της κατηγορίας δεχόμενη ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο. Οι φιλοξενούμενοι πλήγωσαν τα «σφυριά» και στις δύο κακές αμυντικές συμπεριφορές τους στο πρώτο μέρος, για να περάσουν μπροστά 2-1 μετά τη νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρκ Νομπλ στο 15’. Στο 65’ ήρθε και το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αέρν-Γκραντ και κάπου εκεί έλεγες ότι όλα τελείωσαν.

Ωστόσο τα λάθη της Γουέστ Χαμ στο πρώτο μέρος ήρθαν να τα διαδεχθούν αυτά της Χάντερσφιλντ, που άφησε αμαρκάριστο τον Άντζελο Ογκμπόνα για την μείωση του σκορ και στην συνέχεια έπεσε θύμα της εκτελεστικής δεινότητας του Τσιτσαρίτο που ήρθε από τον πάγκο για να γίνει το πρόσωπο της αναμέτρησης με το γκολ της ισοφάρισης και αυτό του τελικού 4-3.

Στα 14 γκολ τα τρία ματς του απογεύματος του Σαββάτου στην Πρέμιερ Λιγκ!

Γιώργος Σιάφας