Σόλσκιερ: «Οι ομοιότητες με το 1999…»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που… επικαλούνται τη μοίρα, παρουσιάζοντας ομοιότητες-συμπτώσεις της φετινής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εκείνη που πριν 20 χρόνια είχε κατακτήσει το τρεμπλ. Τι έχει όμως να πει για αυτό ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.  



Σόλσκιερ: «Οι ομοιότητες με το 1999…»

Σε μια αναζήτηση στο παρελθόν οι Άγγλοι διαπίστωσαν ορισμένες ομοιότητες του τότε με τώρα. Στο Κύπελλο του 1999 η Γιουνάιτεντ είχε αποκλείσει τις Άρσεναλ και Τσέλσι, όπως φέτος, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε ανατρέψει σημαντικά παιχνίδια όπως ενάντια στη Γιουβέντους και – φυσικά- στον τελικό επί της Μπάγερν Μονάχου. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με φέτος και την επική πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα προγνωστικά σήμερα από το κουπόνι ΟΠΑΠ

Πως φαίνονται, όμως, όλα αυτά στον Σόλσκιερ; «Για να κατακτήσεις τρόπαια θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον ένα ή δύο δυνατά παιχνίδια. Τότε (το 1999) είχαμε αποκλείσει τις Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ. Παρόλα αυτά όμως και τώρα το εκτός έδρας ματς με τη Γουλβς θα είναι και αυτό δύσκολο. Μια σύγκριση με το 1999; Φέτος δεν διεκδικούμε το πρωτάθλημα, όμως διεκδικούμε τις άλλες δύο διοργανώσεις, Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που η ομάδα του νίκησε την Μπαρτσελόνα- την προσεχή αντίπαλο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη μία σύμπτωση το γεγονός ότι ο ίδιος στη φανέλα του είχε επίσης το νούμερο… 20! Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Νορβηγός δεν πιστεύει στη μοίρα: «Νομίζω ότι στον αθλητισμό παίρνεις αυτό που αξίζεις. Εάν δουλέψεις σκληρά και έχεις τον κατάλληλο χαρακτήρα, μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου. Δείξαμε και ενάντια στην Παρί ότι μπορούμε να νικήσουμε τις μεγάλες ομάδες».