Τότεναμ – Σίτι ο «εμφύλιος» στα προημιτελικά, με Μπαρτσελόνα η Γιουνάιτεντ!

Η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι αντιμέτωπες στον μοναδικό αγγλικό «εμφύλιο», με τη Γιουνάιτεντ να πέφτει πάνω στη Μπαρτσελόνα μετά το έπος επί της Παρί. Με την Πόρτο η Λίβερπουλ, Άγιαξ – Γιουβέντους το άλλο ζευγάρι.



Τότεναμ – Σίτι ο «εμφύλιος» στα προημιτελικά, με Μπαρτσελόνα η Γιουνάιτεντ!

Από τους «8» και μετά στη φετινή σεζόν της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μπορούσαν οι ομάδες από την ίδια χώρα να κοντραριστούν μεταξύ τους.

Με τέσσερις αγγλικούς συλλόγους στα προημιτελικά, ήταν δύσκολο να μην προκύψει «εμφύλιος», ο οποίος τελικά είναι αυτός ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Σίτι, μετά τις εύκολες προκρίσεις των δυο τους κόντρα σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σάλκε αντίστοιχα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που με τεράστιες απουσίες και με «όπλο» την πίστη και ... την ιστορία του κλαμπ έγραψε ιστορία με την επιτυχία εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν, έπεσε πάνω στη Μπαρτσελόνα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», που αναγκαστικά θα παίξουν το πρώτο ματς εντός έδρας λόγω της αλλαγής που έπρεπε να γίνει αφού το Μάντσεστερ δεν μπορεί να φιλοξενήσει ίδιες μέρες τους αγώνες των δυο συλλόγων της πόλης, ανανεώσει το ραντεβού της με τους «μπλαουγκράνα» μετά τους τελικούς των 2009 και 2011 σε Ρώμη και Λονδίνο.

Η Λίβερπουλ που αρνείται να παρατήσει την προσπάθεια και να διεκδικήσει μονάχα το πρωτάθλημα, θα συνεχίσει την πορεία της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Πόρτο. Οι «κόκκινοι» ήταν εκείνοι που ολοκλήρωσαν το καρέ των αγγλικών ομάδων στα προημιτελικά επιδεικνύοντας την ανωτερότητά τους απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και πλέον κοντράρονται με τους «δράκους» που ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ρόμα.

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους μετά την τεράστια ανατροπή εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης και το μοναδικό σόου του Κριστιάνο Ρονάλντο, θα παίξει με τον νεανικό, ελπιδοφόρο, εντυπωσιακό και έτοιμο για όλα, Άγιαξ, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στους «16» με τον άθλο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κλήρωση έγινε και για την ημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης κι αυτό που προέκυψε είναι πως ο νικητής του ζευγαριού Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι θα κοντραριστεί με τον νικητή του Άγιαξ - Γιουβέντους κι αυτός που θα περάσει από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα θα βρει μπροστά του μια εκ των Λίβερπουλ - Πόρτο. 

Αναλυτικά τα τέσσερα ζευγάρια:

Άγιαξ - Γιουβέντους

Λίβερπουλ - Πόρτο

Τότεναμ - Μαν. Σίτι 

Μαν. Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα

Πότε θα γίνουν τα παιχνίδια

9/10 Απριλίου: Πρώτα ματς των προημιτελικών

16/17 Απριλίου: Δεύτερα ματς των προημιτελικών

30 Απριλίου/1 Μαΐου: Πρώτα ματς των ημιτελικών

7/8 Μαΐου: Δεύτερα ματς των ημιτελικών

Σάββατο 1 Ιουνίου: Τελικός στο Estadio Metropolitano στην Μαδρίτη

Ολα τα ματς θα αρχίζουν στις 22:00

 

 

Κώστας Ζάλιαρης