To… χτύπημα του «Μαύρου Πάνθηρα»!

Δύο γκολ, μία ασίστ και πανηγυρισμός με τη μάσκα του… Μαύρου Πάνθηρα! Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πήρε από το χέρι την Άρσεναλ και την οδήγησε στη νίκη επί της Ρεν με σκορ 3-0, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.  



To… χτύπημα του «Μαύρου Πάνθηρα»!

Οι Λονδρέζοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 3-1 του πρώτου μόλις σε 15 λεπτά! Στο 5’ ο Ομπαμεγιάνγκ έβαλε μπροστά την ομάδα του και στο 15’ ο Μάιτλαντ- Νάιλς, έπειτα από ασίστ του άσου από την Γκαμπόν, έδωσε σκορ πρόκρισης στην Άρσεναλ!

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το πιεστικό πρώτο 20λεπτο των Γάλλων και κατάφεραν να κλειδώσουν την πρόκριση στο 73’ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, το οποίο και πανηγύρισε φορώντας τη μάσκα του Μαύρου Πάνθηρα!

Το ματς:

Αν μια λέξη μπορούσε να περιγράψει την Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στα πρώτα του λεπτά αυτή είναι μία. Καταιγιστική… Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο, γνωρίζοντας ότι έπρεπε από νωρίς να χτυπήσουν τη Ρεν μετά το εις βάρος τους 3-1 του πρώτου αγώνα.

Μόλις στο 5’, λοιπόν, το γύρισμα του Ράμσεϊ μέσα στην περιοχή βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με τη σειρά του έκανε την προβολή και έγραψε το 1-0! Οι Γάλλοι σάστισαν, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι… απελευθερώθηκαν! Μόλις στο 15’ μάλιστα η πίεση των παικτών του Ούμερι έφερε ξανά αποτέλεσμα, με τον Ομπαμεγιάνγκ αυτή τη φορά να σερβίρει στον Μάιτλαντ- Νάιλς και εκείνος με κεφαλιά να γράφει το 2-0! Μέσα στο πρώτο 15λεπτο, λοιπόν, η Άρσεναλ είχε το σκορ πρόκρισης! Σαφώς και στα εναπομείναντα λεπτά πίεση την αντίπαλο για ακόμη ένα τέρμα και η αλήθεια είναι πως είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει από το πρώτο μέρος την ανατροπή- πρόκριση!

Το σκορ ήταν εύθραυστο και η Άρσεναλ ήξερε πως τίποτα δεν είχε τελειώσει, κάτι που της υπενθύμισε στο 47’ η αντίπαλος όταν το σουτ του Νιάνγκ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Τσεχ. Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο άνοιξε, υποχρεώνοντας αυτή τη φορά την Άρσεναλ να είναι πιο διστακτική.

Όπως αναμενόταν η Ρεν βρήκε την ευκαιρία να πιέσει περισσότερο, αφού ουσιαστικά δεν είχε τίποτα να χάσει, καταφέρνοντας μάλιστα να προβληματίσει πολύ την άμυνα των γηπεδούχων.

Όλα αυτά μέχρι το 73’, τη στιγμή δηλαδή που σε μια κόντρα ο Ομπαμεγιάνγκ δέχτηκε τη συρτή πάσα από τον Κολάσινατς και από κοντά έγραψε το 3-0 (υπάρχει υποψία για οφσάιντ). Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα στη Ρεν, η οποία φάνηκε να μένει από δυνάμεις αν και στο φινάλε λίγο έλειψε να στείλει το ματς στην παράταση. Με την συμπλήρωση και των καθυστερήσεων όμως τίποτα δεν άλλαξε και η Άρσεναλ πήρε τη νίκη, πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Tσεχ, Μάιτλαντ- Νάιλς, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Τζάκα, Ράμσεϊ (87’ Τορέιρα), Εζίλ (69’ Μχιταριάν), Λακαζέτ (70’ Iγουόμπι), Ομπαμεγιάνγκ.

Ρεν: Κουμπέκ, Ντα Σίλβα, Μέξερ, Μπενσεμπαίνι, Τραορέ, Σαρ, Γκρενιέ (70’ Ούνου), Μπουριγκό, Αντρέ (79’ Σιλίκι), Νιάνγκ, Μπεν Αρφά