Πάρτι πρόκρισης με... DJ τον Ζιρού η Τσέλσι!

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Τσέλσι τη ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου στο «Ολιμπίσκι» επικρατώντας με σκορ 5-0! Χατ-τρικ ο Ολιβιέ Ζιρού (5’, 33’, 59’), σκόραραν και οι Μάρκος Αλόνσο (45+1’) και Χάτζον-Οντόι (78’).



Πάρτι πρόκρισης με... DJ τον Ζιρού η Τσέλσι!

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ξεπέρασε το εμπόδιο του ουκρανικού συλλόγου με συνολικό σκορ 8-0 και περιμένει πλέον την κλήρωση της Παρασκευής (15/3) για να μάθει τον αντίπαλο στην προημιτελική φάση του UEFA Europa League.

O Ζιρού είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του θεσμού με 9 γκολ, έγινε ο πρώτος που σκοράρει «τέλειο» χατ-τρικ στη φετινή διοργάνωση (σ.σ. δεξί, αριστερό, κεφαλιά) ενώ είχε συμμετοχή και στα άλλα δύο τέρματα της ομάδας του

Το ματς

Ο Ολιβιέ Ζιρού άνοιξε το σκορ στο 5ο μόλις λεπτό με κοντινό πλασέ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν και κεφαλιά του Λόφτους-Τσικ ενώ στο 33’ ο Γάλλος επιθετικός «έγραψε» το 2-0 επίσης από κοντινή απόσταση. Εκπληκτική η σέντρα του Αλόνσο στη συγκεκριμένη φάση.

Το 3-0 σημείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ισπανός αριστερός μπακ έπειτα από σέντρα του Χάτζον-Οντόι ο οποίος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Ζιρού. Ααξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι δεν έβγαλα τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος, όπως άλλωστε είχε συμβεί και σε όλη τη διάρκεια του πρώτο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτς» (3-0).

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σίντορτσουκ να βρίσκει το δοκάρι στο 51ο λεπτό. Στο 59’ ωστόσο ο Ζιρού σημείωσε ανενόχλητος με κεφαλιά το χατ-τρικ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν. Δοκάρι και για τον Αλόνσο στο 62’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αφού πρώτα ο Μπόικο άλλαξε την πορεία της μπάλας με όμορφη επέμβαση.

Οι συνθέσεις

Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Μπούρντα, Καντάρ, Κετζιόρα, Μικολένκο, Σίντορτσουκ (65’ Τσε Τσε), Σεπελίεφ (87’ Αντριέφσκι), Τσιγκάνκοφ, Σαπαρένκο, Φ. Περέιρα (81’ Σμίρνι), Γκαρμάς

Τσέλσι: Κέπα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Ζαμπακόστα (69’ Αθπιλικουέτα), Αλόνσο, Καντέ (65’ Ζορζίνιο), Κόβασιτς, Λόφτους-Τσικ, Χάτζον-Οντόι, Γουίλιαν (74’ Πέδρο), Ζιρού

Σκόρερς

5’, 33’, 59’ Ζιρού, 45+1’ Αλόνσο, 78’ Χάτζον-Οντόι

Διαιτητής

Τομπίας Στίλερ (Γερμανός)

Πρώτο ματς – 07.03.2019

Τσέλσι-Ντιναμό Κιέβου 3-0

Γιάννης Τζιουμακλής