Άλωσε το Μόναχο κι έκανε το καρέ η Λίβερπουλ! (vid)

Η Λίβερπουλ πέρασε με επιβλητικό τρόπο από το Μόναχο, επικράτησε 3-1 της Μπάγερν Μονάχου στον επαναληπτικό της Allianz Arena και συνοδεύει τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ! Δυο γκολ ο Μανέ, γκολ και ασίστ ο Φαν Ντάικ στη Βαυαρία για τους «κόκκινους». Πρώτη φορά μετά το 2009 τέσσερις αγγλικοί εκπρόσωποι στη φάση των «8».   



Άλωσε το Μόναχο κι έκανε το καρέ η Λίβερπουλ! (vid)

Αν και αρχικά φάνηκε να στραβώνουν τα πράγματα για τη Λίβερπουλ με τον τραυματισμό του Τζόρνταν Χέντερσον από το 5ο λεπτο έπειτα από πάτημα του Χάμες στον αστράγαλό του και η αναγκαστική αλλαγή του αρχηγού στο 13' για να περάσει ο Φαμπίνιο στη θέση του, το ματς κύλησε ομαλά για τους «κόκκινους». Η Μπάγερν ναι μεν μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, όμως, δεν είχε τόση αποτελεσματικότητα και καθαρό μυαλό όπως στο πρώτο παιχνίδι στο «Άνφιλντ». Κυρίως ο άξονάς της δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε με τους Χάβι Μαρτίνεθ και Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ μπροστά τους ο Χάμες ήταν στα χαμένα με αποτέλεσμα ό,τι συνέβαινε, να ξεκινάει από τους Ριμπερί και Γκνάμπρι από τα πλάγια.

Η Λίβερπουλ όταν ανέβηκε στο γήπεδο, πρώτα απείλησε με ένα πολύ καλό δεξί σουτ του Φιρμίνο στο 25ο λεπτό κι αμέσως μετά βρήκε γκολ! Από βαθιά μπαλιά του Φαν Ντάικ, ο Μανέ κέρδισε τον Ραφίνιο στο σπριντ, κατέβασε τη μπάλα, την έσπρωξε δεξιά με πλάτη στην εστία από την οποία είχε βγει ο Νόιερ και πλάσαρε σωστά με το αριστερό για το 1-0 στο 26ο λεπτό! Η Μπάγερν έπρεπε πλέον να ρισκάρει και να βγει μπροστά, άνοιξε το παιχνίδι της, πίεσε στην επίθεση και απάντησε από... πόδια αντιπάλου. Ο Γκνάμπρι από δεξιά στο 40' έκανε το γύρισμα και ο Ματίπ άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Άλισον για το 1-1 του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ισορροπία, είχε πρωτοβουλία από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στα πρώτα λεπτά, είχε τρεξίματα, είχε προϋποθέσεις ευκαιριών για γκολ, όμως, ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και δεν είχε καλές τροφοδοτήσεις, αν και απείλησε με ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 50'. Οι Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ Άρνολντ από τις πλευρές προωθούνταν προωθούνται συνεχώς και κυρίως ο Σκωτσέζος με τον Τζέιμς Μίλνερ από αριστερά έκαναν τη δουλειά για τη Λίβερπουλ. Ο Κόβατς πέρασε στο ματς τον Κόβατς αντί του Ριμπερί στο 64ο λεπτό, όμως, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε λύση και τη βρήκε στο 69' από παλικαρίσια κεφαλιά του Φαν Ντάικ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ για το 2-1!

Λίγο αργότερα, μάλιστα, αν ο Σαλάχ δεν ήθελε να γίνει... ήρωας και απλά μοίραζε τη μπάλα στον Μανέ, το ματς θα μπορούσε να έχει τελειώσει ολοκληρωτικά, όμως ο Αιγύπτιος το παράκανε μόνος του και έχασε τη φάση... Οι Βαυαροί είχαν... σκορπίσει στα μετόπισθεν προκειμένου να προλάβουν το χρόνο και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους, όμως ο Μανέ με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από τρομερή σέντρα του Σαλάχ έγραψε το τελικό 3-1 στο 84ο λεπτό και έστειλε τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στα προημιτελικά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Σίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72' Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι, Χάμες (79' Ρενάτο Σάντσες), Ριμπερί (61' Κομάν), Λεβαντόφσκι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (13' Φαμπίνιο), Μίλνερ (87' Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο (83' Οριγκί), Σαλάχ

Κώστας Ζάλιαρης