Με «εφτάρα» στα προημιτελικά η Σίτι!

Με σκορ 7-0 επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Σάλκε στο «Έτιχαντ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του UEFA Champions League με συνολικό σκορ 10-2! Αγουέρο (35’ πεν., 38’), Σανέ (43’), Στέρλινγκ (56’), Μπερνάρντο Σίλβα (71’), Φοντέν (78’) και Γκαμπριέλ Ζεσούς (84’) βρήκαν δίχτυα για λογαριασμό των «πολιτών»!



Με «εφτάρα» στα προημιτελικά η Σίτι!

Οι πρωταθλητές Αγγλίας περιμένουν πλέον την κλήρωση της Παρασκευής (15/3) για να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των «8» ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα διατηρεί με το σημερινό αποτέλεσμα την παράδοση που τον θέλει αήττητο σε όλες τις αναμετρήσεις που έχει δώσει με τη Σάλκε σε οποιαδήποτε διοργάνωση (6 Νίκες-2 Ισοπαλίες).

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα ήρθε στο 14ο λεπτό. Η εκπληκτική μπαλιά του Γουόκερ στον Στέρλινγκ «άνοιξε» την άμυνα της Σάλκε και η σέντρα του δεύτερου έφερε τον Αγουέρο σε θέση για γκολ. Το πλασέ του Αργεντινού βρήκε ωστόσο στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και πέρασε άουτ.

Στο 32ο λεπτό ο Μπρούμα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Κλεμάν Τουρπέν καταλόγισε πέναλτι με τη βοήθεια του VAR. Ο Αγουέρο άνοιξε το σκορ από τα έντεκα μέτρα με ψύχραιμο πλασέ ενώ τρία λεπτά αργότερα έκανε και το 2-0 ύστερα από εκπληκτική ασίστ «τακουνάκι» του Στέρλινγκ. Το 3-0 «έγραψε» στο 43ο λεπτό ο Σανέ με αριστερό διαγώνιο σουτ ύστερα από όμορφη κάθετη μπαλιά του Ζιντσένκο.

Στο δεύτερο μέρος ο Σανέ σκόραρε ξανά στο 53ο λεπτό αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε αφού ξεκίνησε τη φάση από θέση οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα πάντως (56’) ο Γερμανός «σέρβιρε» στον Στέρλινγκ το 4-0, με τον Άγγλο επιθετικό να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση.  Ασίστ για τον Σανέ και στο 5-0! Σκόρερ αυτή τη φορά ο Μπερνάρντο Σίλβα με υποδειγματικό πλασέ που κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια και του δοκαριού!

Στο 78ο λεπτό ο Φοντέν διεύρυνε το σκορ με το πρώτο του τέρμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ενώ ο Σανέ σημείωσε χατ-τρικ από ασίστ στο ματς, βγάζοντας τον ελπιδοφόρο άσο σε θέση βολής για το 6-0! Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 84’ όπου ο Ζεσούς ολοκλήρωσε το εφιαλτικό βράδυ για τους «βασιλικούς μπλε» με σουτ εκτός περιοχής ύστερα από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λαπόρτ (72’ Ντελφ), Γουόκερ, Ντανίλο, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Ντ. Σίλβα (64’ Φοντέν), Μπ. Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ, Αγουέρο (64’ Ζεσούς)

Σάλκε: Φάρμαν, Σανέ, Σταμπουλί, Μπρούμα, Οστσίπα, Σερντάρ, ΜακΚένι (74’ Μεντίλ), Μπουργκστάλερ (79’ Τόιχερτ), Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Εμπολό (69’ Σκρίμπσκι)

Σκόρερς

35’ (p.), 38’ Αγουέρο, 43’ Σανέ, 56’ Στέρλινγκ, 71’ Μπ. Σίλβα, 78’ Φοντέν, 84 Γκαμπριέλ Ζεσούς

Διαιτητής

Κλεμάν Τουρπέν (Γάλλος)

Πρώτο ματς - 20.02.2019

Σάλκε-Μάντσεστερ Σίτι 2-3

Γιάννης Τζιουμακλής