FA για τις εισβολές: «Ξεπεράστηκαν τα όρια»

Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος έβγαλε για τις δύο εισβολές οπαδών την Κυριακή στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Τσάμπιονσιπ, οι οποίες κατέληξαν να βάλουν σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια των Τζακ Γκρίλις και Κρις Σμόλινγκ.



FA για τις εισβολές: «Ξεπεράστηκαν τα όρια»

Μετά την εισβολή και την μπουνιά στον Γκρίλις, αλλά και αυτήν κατά την οποία σπρώχτηκε ο Σμόλινγκ, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Ήταν ένα σαββατοκύριακο κατά το οποίο ξεπεράστηκαν τα όρια όσον αφορά την συμπεριφορά των οπαδών. Την Κυριακή είδαμε δύο διαφορετικά περιστατικά, στο γήπεδο της Μπέρμιγχαμ και αυτό της Άρσεναλ κατά τα οποία οπαδοί εισέβαλαν στο χορτάρι και επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές. Ενώ από μόνο του είναι παράνομο το να μπει ένα άτομο στο χορτάρι, αλλά τέθηκε σε ρίσκο και η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και καταδικάζουμε αμφότερα τα συμβάντα.

Θα δουλέψουμε με τους συλλόγους, τις λίγκες και την Αστυνομία για να συζητήσουμε τι πρέπει να γίνει συλλογικά ώστε να προστατευτούν οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές των αγώνων. Επιπροσθέτως θα γράψουμε τόσο στην Μπέρμιγχαμ όσο και στην Άρσεναλ για να δούμε τις παρατηρήσεις τους αλλά και να εξετάσουμε την ασφάλεια που παρείχαν όταν έγιναν τα συμβάντα».

Γιώργος Σιάφας