Γιουνάιτεντ και... τέλος η προπονητική για Φαν Χάαλ!

Ο Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε πλέον πως αποσύρεται από την προπονητική στην ηλικία των 67 ετών, με τελευταία του ομάδα να είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο Αγγλίας και απομακρύνθηκε, το 2016...  



Γιουνάιτεντ και... τέλος η προπονητική για Φαν Χάαλ!

Ο Ολλανδός προπονητής που είχε κάνει τον κόσμο που βρισκόταν στο «Ολντ Τράφορντ» για να παρακολουθήσει τους «κόκκινους διαβόλους» να... τρίβει τα μάτια του από τη νύστα και από το βαρετό ποδόσφαιρο και δεν κατέβαινε ποτέ από τον πάγκο του, με τον Ράιαν Γκιγκς να είναι πιο ενεργός από εκείνον ως βοηθός κόουτς, αποσύρθηκε με μέσο όρο νικών στο 57,9% και ποσοστό νικών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 52%.

Αυτό είναι το μικρότερο ποσοστό που έχει επιδείξει σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες στις οποίες βρέθηκε ως προπονητής (!), έχοντας θητεύσει επίσης σε Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Άλκμααρ, Μπάγερν Μονάχου και την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Στην καριέρα του κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 1 Κύπελλο UEFA, 1 Champions League, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 Super Cup Ευρώπης, 1 νταμπλ στη Γερμανία και 1 Κύπελλο Αγγλίας, ενώ, θα έχει θυμάται και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 με τους «οράνιε».

Κώστας Ζάλιαρης