Τα... θαλάσσωσε στο Σαουθάμπτον η Τότεναμ, τεράστια ανατροπή για τη Νιούκαστλ

Την ευκαιρία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να την πιάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εφόσον πάρει το ντέρμπι με την Άρσεναλ έδωσε η Τότεναμ, που προηγήθηκε στην έδρα της Σαουθάμπτον με το 200ο γκολ στην καριέρα του Χάρι Κέιν αλλά ηττήθηκε 2-1 στο τελευταίο τέταρτο. Ανατροπή είχαμε και στο Νιούκαστλ, όπου η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 από την Έβερτον αλλά το έκανε 3-2! Τεράστια και άνετη νίκη της Κάρντιφ επί της Γουέστ Χαμ, 100+1 γκολ για την Λέστερ ο Τζέιμι Βάρντι που πρωταγωνίστησε στο εντός έδρας ντεμπούτο του Μπρένταν Ρότζερς. Δεν φαίνεται να υπάρχει γυρισμός για την Χάντερσφιλντ.



Τα... θαλάσσωσε στο Σαουθάμπτον η Τότεναμ, τεράστια ανατροπή για τη Νιούκαστλ

Όλα δουλεύουν για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι σαν να ζουν την καλύτερη εποχή τους εδώ και αρκετά χρόνια σε όλους τους τομείς, με την Τότεναμ να τους κάνει τεράστιο δώρο έπειτα την πρόκρισή τους στους «8» του Champions League απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της τιμωρίας του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ο οποίος ήταν στην εξέδρα, ο Κέιν ευστόχησε σε μία από τις πολλές καλές ευκαιρίες τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, για να φτάσει τα 200 τέρματα στην καριέρα του και να ανοίγει τον δρόμο για ένα εύκολο απόγευμα. Φευ. Κι αυτό γιατί η Τότεναμ έδινε διαρκώς δικαιώματα στο γρασίδι, για να το πληρώσει στο 76ο λεπτό όταν ο Γιαν Βάλερι ισοφάρισε σε 1-1 και κυρίως στο 81ο όταν ο Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ εκτέλεσε ακόμα ένα εξαιρετικό φάουλ νικώντας τον Ούγκο Γιορίς για το τελικό 2-1.

Με αυτήν την τεράστια νίκη της η Σαουθάμπτον παρέμεινε εκτός επικίνδυνης ζώνης, εκεί που βρίσκεται η Κάρντιφ παρά την πολύ άνετη επικράτησή της κόντρα στην Γούεστ Χαμ. Οι ποδοσφαιριστές του Νιλ Γουόρνοκ ευτύχισαν να προηγηθούν πολύ γρήγορα, με τον Τζούνιορ Χόιλετ να τελειώνει πολύ όμορφα την φάση του 4ου λεπτού και να χρίζεται σκόρερ. Καμία απάντηση από το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι, το οποίο ήταν όσο αδιάφορο έδειχνε στο χορτάρι, για να έρθει ακόμα ένα γρήγορο τέρμα και να σφραγίσει στην ουσία τη νίκη των «bluebirds». Ειδικά από την στιγμή που δεν άλλαξε το 2-0 ούτε στην φάση που απείλησαν περισσότερο τα «σφυριά» (δοκάρι) έμοιαζε πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει άλλη μεταβολή στο σκορ.

Λίγο πάνω από τους «Αγίους» συνεχίζει η Νιούκαστλ, που αυτή κι αν έχει πάρει τα πάνω της! Αν και βρέθηκαν να κυνηγούν δύο τέρματα, οι ποδοσφαιριστές του Ράφα Μπενίτεθ πείσμωσαν από το χαμένο πέναλτί τους στο πρώτο ημίχρονο αλλά και την κακή απόφαση του διαιτητή να μην αποβάλλει τον Τζόρνταν Πίκφορντ μετά τον καταλογισμό της παράβασης, για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο στο μετά την ανάπαυλα και να φέρουν τα πάνω-κάτω. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι Σάλομον Ροντόν και Αγιόθε Πέρεθ, οι οποίοι συνδυάστηκαν δύο φορές στο πρώτο και το τελευταίο τέρμα των «καρακαξών». Σκόρερ στο 65’ ο Ροντόν από ασίστ του Αγιόθε, το πήρε πάνω του ο Ισπανός στο 81’ για να κάνει το 2-2, για να διαμορφώσει το τελικό 3-2 τρία λεπτά αργότερα έπειτα από ασίστ του Βενεζουελάνου.

Τέλος, την ώρα που η Χάντερσφιλντ δείχνει να είναι οριστικά καταδικασμένη χάνοντας εύκολα 2-0 εντός έδρας από την Μπόρνμουθ, η Λέστερ είχε σε μεγάλο απόγευμα τον Γιούρι Τίλεμανς, ο οποίος κινούσε όλα τα νήματα για να χαρίσει στον Μπρένταν Ρότζερς τη νίκη στο εντός έδρας ντεμπούτο του ως προπονητής των «αλεπούδων». Ο Βέλγος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, για να πάρει σειρά στις αρχές του δευτέρου η ισοφάριση της Φούλαμ, που από το πουθενά άλλαξε την πορεία του ματς και για αρκετή ώρα έδειχνε ικανή ακόμα και να το πάρει. Κάπου εκεί... ξύπνησε ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος είχε δώσει έτοιμο το γκολ στον Τίλεμανς σε μια φάση σπουδαίου αλτρουισμού, σκοράροντας στο 78ο λεπτό το 100ο τέρμα του με τη φανέλα του συλλόγου, αλλά και στο 86ο για να σφραγίσει το τρίποντο (3-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα απογευματινά παιχνίδια του Σαββάτου για την Πρέμιερ Λιγκ:

Κάρντιφ – Γουέστ Χαμ 2-0

Χάντερσφιλντ – Μπόρνμουθ 0-2

Λέστερ – Φούλαμ 3-1

Νιούκαστλ – Έβερτον 3-2

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 2-1

Γιώργος Σιάφας