Οργισμένη ανακοίνωση της Τσέλσι κατά της FIFA

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος κατά της FIFA εξέδωσε η Τσέλσι, η οποία επικαλείται τα νομικά της δικαιώματα μετά την άρνηση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για άρση του μεταγραφικού εμπάργκο της έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της έφεσης.



Οργισμένη ανακοίνωση της Τσέλσι κατά της FIFA

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τσέλσι:

«Η Τσέλσι είδε με τεράστια έκπληξη την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της FIFA να μην άρει την απαγόρευση όσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία της έφεσης.

Ο σύλλογος έπραξε τα νόμιμα βάσει των σχετικών κανονισμών και έχει ήδη ενημερώσει την FIFA για την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και της τιμωρίας της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του συλλόγου στην διαδικασία της έφεσης πριν παρθεί η οποιαδήποτε τελική τιμωρία, εάν θέλουν να ισχύσουν μια δίκαιη αντιμετώπιση κατά την διαδικασία, ισότητα, και το ελβετικό Δίκαιο.

Από όσα γνωρίζει ο σύλλογος, σε όλες τις προηγούμενες ανάλογες υποθέσεις τις οποίες διαχειρίστηκε με αυτόν τον τρόπο η FIFA, είχε παρθεί η απόφαση να αρθεί η τιμωρία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έφεσης. Σε αυτήν την περίπτωση, η Τσέλσι θεωρεί ότι δεν αντιμετωπίστηκε ισάξια με άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Θα σκεφτούμε τα επόμενα βήματά μας μόλις μας δοθούν γραπτώς από την FIFA οι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε αυτήν η απόφαση. Ο σύλλογος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Στο μεσοδιάστημα, ο σύλλογος θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως στις διαδικασίες».

Γιώργος Σιάφας