«Λαγωνικό» του γκολ ο Κέιν

Αφού απουσίασε από το πρώτο ματς με τη Ντόρτμουντ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Χάρι Κέιν έγινε εκείνος που... καθάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά για την Τότεναμ, έγραψε ιστορία με την ομάδα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνεχίζει ν' αποδεικνύει πόσο λάθος έκαναν όσοι πριν από μερικά χρόνια είχαν ανησυχήσει μήπως ήταν... one season wonder.  



«Λαγωνικό» του γκολ ο Κέιν

Ο Άγγλος στράικερ των «σπιρουνιών», έχει ήδη πετύχει πολλά πράγματα σε ατομικό επίπεδο στην ηλικία των 25 ετών.

Είναι εκ των πρωταγωνιστών των προσπαθειών που καταβάλλει κάθε χρόνο η Τότεναμ επί των ημερών του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ώστε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να στεφθεί Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Είναι ο άνθρωπος που με τα γκολ του βοήθησε τον λονδρέζικο σύλλογο το 2017 να τερματίσει για πρώτη φορά έπειτα από 22 χρόνια πάνω από την Άρσεναλ στη βαθμολογία.

Είναι εκείνος χωρίς τον οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς το μέλλον του κλαμπ, αν και στο διάστημα που έλειψε με πρόβλημα τραυματισμού – επιστρέφοντας πολύ νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση – είδε τους συμπαίκτες του να καλύπτουν το κενό του.

Πόρτο – Ρόμα και Πάρι Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο σημερινό κουπόνι ΟΠΑΠ

Παρ' όλα αυτά, αποδεικνύει συνεχώς πως όταν... μυριστεί το γκολ, δεν θα το αφήσει, ο κόσμος να χαλάσει!

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα της Τότεναμ, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ με 24 τέρματα έπειτα από το γκολ που πέτυχε το βράδυ της Τρίτης στο Signal Iduna Park. Ξεπέρασε τα 23 που είχε σκοράρει ο Ζερμέιν Ντεφό αλλά και τα 22 του Μάρτιν Σίβερς.

Σε 17 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχει 14 τέρματα, και άλλα 10 μετράει στις 29 εμφανίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σε επίπεδο Πρέμιερ έχει σκοράρει 124 φορές και μάλιστα, έκλεισε το 2017 ως ημερολογιακό έτος, έχοντας αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σε ολόκληρη την Ευρώπη σε συνδυαστικό επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, με 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Εκείνη τη χρονιά, ξεπέρασε και το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ, πετυχαίνοντας 39 τέρματα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο!

Σε ματς Κυπέλλου Αγγλίας έχει 10 γκολ, σε 11 παιχνίδια του Λιγκ Καπ έχει πετύχει 5 τέρματα, ενώ, με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο έχει 20 γκολ σε 35 αναμετρήσεις, κατακτώντας και το βραβείο του top-scorer για το Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου σκόραρε 6 φορές!

Κώστας Ζάλιαρης