Η κακή πρωτιά του Σαλάχ και οι συνέπειες για τη Λίβερπουλ

Για πρώτη φορά στη θητεία του στη Λίβερπουλ ο Μοχάμεντ Σαλάχ αποτυγχάνει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος έπειτα και από τις χαμένες ευκαιρίες απέναντι στην Έβερτον, ενώ, δεν είχε βοηθήσει και στο πρώτο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ...  



Η κακή πρωτιά του Σαλάχ και οι συνέπειες για τη Λίβερπουλ

Ξεκάθαρη περίοδος ντεφορμαρίσματος διανύει ο Αιγύπτιος αστέρας των «κόκκινων» και η δική του απουσία από το σκοράρισμα μπορεί ν' αποδειχθεί καθοριστική και μοιραία για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από το 1990.

Ο «Φαραώ», για πρώτη φορά από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, αποτυγχάνει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος, αφού στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «εγκλωβίστηκε» και χρειάστηκε να βγει με αλλαγή, στο ματς με τη Γουότφορντ το... καθάρισαν οι Μανέ και Φαν Ντάικ για το τελικό 5-0 και απέναντι στην Έβερτον είχε μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για να νικήσει τον Πίκφορντ.

Στο ντέρμπι του «Γκούντισον Παρκ» είχε δύο σημαντικές στιγμές για γκολ, τις οποίες και απώλεσε, ενώ, βάζοντας και το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη συνάντηση με τους Βαυαρούς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, γίνονται ακόμα περισσότερα τα παιχνίδια που ο Σαλάχ δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του.

Βέβαια, απέναντι στη γερμανική ομάδα, υπήρχε μια... περίεργη κατάσταση αφού το μυαλό όλων ήταν στο ματς με τη Γιουνάιτεντ που ακολουθούσε και στην συνέχιση της προσπάθειας για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ μάλιστα, αν ο Μανέ ήταν πιο εύστοχος στις μεγάλες ευκαιρίες που είχε, τότε οι «κόκκινοι» θα είχαν πάρει και αβαντάζ για πρόκριση.

Πλέον, περίπου 2,5 μήνες μετά από τον Δεκέμβρη του 2018 και την απόσταση των 9 βαθμών που είχε η Λίβερπουλ, βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κάλυψε τη διαφορά και επέστρεψε μόνη πρώτη, δίχως να στηρίζεται μονάχα στη διαφορά τερμάτων.

Η ομάδα του Κλοπ δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, έχει μόλις μια ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και κινδυνεύει να της γλιστρήσει ακόμα ένας τίτλος που όσο κι αν ουδείς θα πρέπει να κάνει... στέψη από τα μισά του δρόμου, φαινόταν μόλις πριν από λίγο καιρό πως πολύ δύσκολα θα έχανε τέτοιο πλεονέκτημα στη βαθμολογία το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ...

Κώστας Ζάλιαρης