Ο Κέπα και το... σημαιάκι κράτησαν όρθια την Τσέλσι!

Στην επιστροφή του κάτω από την εστία της Τσέλσι, ο Κέπα ήταν αυτός που κράτησε όρθια την Τσέλσι στο «Κρέιβεν Κότατζ» και της επέτρεψε να φύγει από εκεί με νίκη 2-1 επί της Φούλαμ. Δις κοντά στο γκολ οι «κότατζερς», με τον Ισπανό να αποκρούει εξ’ επαφής κεφαλιά του Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς και τον βοηθό να υποδεικνύει σωστά τον Ράιαν Σεσενιόν σε θέση οφσάιντ ακυρώνοντας το τέρμα του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.  



Ο Κέπα και το... σημαιάκι κράτησαν όρθια την Τσέλσι!

Στο ντεμπούτο του Σκοτ Πάρκερ στον πάγκο τους, οι Λονδρέζοι επέστρεψαν σε σχηματισμό 3-5-2 για το ντέρμπι της πρωτεύουσας, ματς το οποίο έδινε την εντύπωση πως θα είναι άκρως παραγωγικό με τις άμυνες να μην είναι ιδιαιτέρως σφιχτές και να αφήνουν αρκετούς χώρους στην αντίπαλο Δεν άργησε να έρθει το πρώτο γκολ, με τον Γκονσάλο Ιγουαΐν να τελειώνει σεντερφορίσια την φάση για να κάνει το 1-0 στο 20λεπτο.

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της Φούλαμ, με τον Κάλουμ Τσέιμπερς να μένει αμαρκάριστος μέσα στην μεγάλη περιοχή στο 28’ και να κάνει το 1-1, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Κέπα είχε κάνει μοναδική απόκρουση στο δεξιό του «Γ» για να παραχωρήσει το κόρνερ από το οποίο εν τέλει είδε την εστία του να παραβιάζεται. Το επόμενο τέρμα της συνάντησης ήρθε πιο άμεσα, με τον Ζορζίνιο να ξανά δίνει βραχεία κεφαλή στους «μπλε» με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 31’. Στην φάση αυτή ο Εντέν Αζάρ έφτασε τις 50 ασίστ με την φανέλα της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ πίσω από τους θρύλους του συλλόγου, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Φρανκ Λάμπαρντ. Παράλληλα ο Αζάρ έγινε και ο δεύτερος παίκτης πίσω από τον Λιονέλ Μέσι που έχει 10+ ασίστ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο γκολ του αγώνα, καθώς σειρά πήρε ένα δεύτερο ημίχρονο με περισσότερη ένταση στα μαρκαρίσματα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν ως κυριότερο μέλημά τους να μην μαζέψουν και δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα τους.

Στην μισή ώρα αγώνα η κατάληξη της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αλλά ο Ζορζίνιο γλίτωσε την αποβολή για πολύ άτσαλο μαρκάρισμα, με τον Σάρι να τον περνάει εκτός λίγο αργότερα για να τον προφυλάξει και να μην παίξει με την τύχη του. Όλα έδειχναν πως κυλάνε ομαλά παρά τις όποιες ανορθογραφίες της Τσέλσι, για να έρθουν οι φάσεις του 88ου και 94ου λεπτού, που σήκωσαν για λίγο στο πόδι το «Κρέιβεν Κότατζ». Αρχικά ο Κέπα έπεσε ωραία (αν και αρκετά θεαματικά) σε κεφαλιά του Μίτροβιτς που δεν πήγε ακριβώς στην γωνία του, για να έρθει και η σωστή υπόδειξη του βοηθού στις καθυστερήσεις με την οποία ακυρώθηκε το γκολ του Σεσενιόν. Τρομερή υπόδειξη, ή υπόδειξη με αρκετή δόση τύχης για τον βοηθό.

Όπως και να ‘χει το ματς τελείωσε και αυτό που μετράει για τους «μπλε» είναι πως βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από την 5η Άρσεναλ και δύο από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι λιγότερο συγκριτικά με αμφότερες. Από την άλλη η Φούλαμ παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, 11 βαθμούς πίσω από την σωτηρία της (στο +10 η 17η Σαουθάμπτον).

Οι συνθέσεις:

Φούλαμ: Σέρχιο Ρίκο, Οντόι, Νόρντβαϊτ, Ριμ, Μπράιαν, Τσέιμπερς, ΜακΝτόναλντ (62' Ζαμπό Ανγκισά), Κέρνι (80' Βιέτο), Μπάμπελ (71' Αγιτέ), Σεσενιόν, Μίτροβιτς

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο (68' Κόβασιτς), Μπάρκλεϊ (78' Λόφτους-Τσικ), Γουίλιαν, Ιγουαΐν, Αζάρ (74' Πέδρο)

Γιώργος Σιάφας