Ισόπαλο ντέρμπι με φινάλε-θρίλερ και πρωταγωνιστές τους Ράμσεϊ, Γιορίς και... Τέιλορ!

Τότεναμ και Άρσεναλ αλληλοεξουδετερώθηκαν στο «Γουέμπλεϊ» και το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1! Άαρον Ράμσεϊ (16’) και Χάρι Κέιν (74’ πεν.) τα γκολ της συνάντησης, απαράδεκτη διαιτησία από τον Άντονι Τέιλορ! Απέκρουσε πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ στο 90’ ο Γιορίς, απευθείας αποβολή για τον Λούκας Τορέιρα στις καθυστερήσεις του ματς...



Ισόπαλο ντέρμπι με φινάλε-θρίλερ και πρωταγωνιστές τους Ράμσεϊ, Γιορίς και... Τέιλορ!

Ο Άγγλος ρέφερι τα έκανε μαντάρα στο δεύτερο ημίχρονο και το μέτρημα των λαθών κυριολεκτικά... χάθηκε! Οι κόκκινες κάρτες που δεν βγήκαν στους Ντάνι Ρόουζ και Ντάβινσον Σάντσεζ και τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι (σ.σ. ένα για κάθε ομάδα) δεν βοήθησαν την εξέλιξη ενός παιχνιδιού που κράτησε σε αγωνία τους πάντες μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Τότεναμ πηγαίνει στους 61 βαθμούς (3η θέση) ενώ η Άρσεναλ συνεχίζει στα -4 από τα «σπιρούνια» και η τέταρτη θέση θα χαθεί σε περίπτωση επικράτησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σαουθάμπτον στο «Ολντ Τράφορντ» (σ.σ. Σήμερα-17:00).

Το ματς

Οι «κανονιέρηδες» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ σε μια φάση που τα «σπιρούνια» πιάστηκαν αδιάβαστα από ένα διώξιμο! Η λάθος απόκρουση του Σάντσεζ επέτρεψε στο Λακαζέτ να γεμίσει για τον Ράμσεϊ και ο Ουαλός άνοιξε το σκορ με περίσσια ψυχραιμία, εξουδετερώνοντας πρώτα και τον Γιορίς. Νωρίτερα (2’) ο Λακαζέτ δεν έπιασε «γεμάτο» σουτ έπειτα από την υπέροχη μπαλιά του Ιγουόμπι, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το γκολ που σημείωσε ο Χάρι Κέιν στο 24ο λεπτό (σ.σ. υπέροχη κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση) ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ ενώ τα σουτ των Έρικσεν (31’) και Βερτόνγκεν (38’) υπήρξαν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές της ομάδας του Ποτσετίνο μέχρι το 44ο λεπτό! Τότε που ο Λένο κατέγραψε ίσως την επέμβαση της αγωνιστικής σε διπλή προσπάθεια των Έρικσεν και Γουανιάμα!  Αρκετά εντυπωσιακή υπήρξε ωστόσο και αυτή του Γιορίς στο σουτ του Ιγουόμπι τρία λεπτά νωρίτερα.

Στο δεύτερο μέρος ο Λακαζέτ έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους αλλά το πλασέ του ύστερα από εξαιρετικό passing game κατέληξε απελπιστικά άουτ. Άστοχο και το εν κινήσει πλασέ του Τρίπιερ ύστερα από εκτέλεση φάσουλ του Έρισκεν και λάθος διώξιμο του Μουστάφι..

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 70ο λεπτό και ο Άντονι Τέιλορ... άρχισε να το χάνει! Ο Σάντσεζ γλίτωσε την κόκκινη κάρτα χτυπώντας εκτός φάσης τον Κοσιελνί ενώ ο διαιτητής της συνάντησης καταλόγισε πέναλτι στο 74ο λεπτό, τιμωρώντας το σπρώξιμο του Μουστάφι στον Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός των «σπιρουνιών» ξεκίνησε ωστόσο τη φάση από θέση οφσάιντ! Ο ίδιος εκτέλεσε άψογα από τα 11 μέτρα, ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Στο 90’ ο Τέιλορ συνέχισε τα ανεξήγητα σφυρίγματα, αυτή τη φορά εις βάρος της Τότεναμ. Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας εντός μεγάλης περιοχής και η σωματική επαφή με τον Σάντσες καταλογίστηκε πέναλτι! Ο Γκαμπονέζος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Γιορίς απέκρουσε την προσπάθειά του! Κρισιμότατο και το κόψιμο του Βερτόνγκεν στην  εξέλιξη της φάσης, όπου ο Ιγουόμπι επανέφερε την μπάλα στη μικρή περιοχή! Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τορέιρα αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ντάνι Ρόουζ.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσεζ, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Σισοκό, Γουανιάμα (60’ Λαμέλα), Ρόουζ, Έρικσεν, Σον (79’ Γιορέντε), Κέιν

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Γκεντουζί (46’ Τορέιρα), Τζάκα, Ράμσεϊ (72’ Οζίλ), Μχιταριάν, Ιγουόμπι, Λακαζέτ (56’ Ομπαμεγιάνγκ)

Σκόρερς

16’ Ράμσεϊ, 74’ Κέιν (πεν.)

Διαιτητής

Άντονι Τέιλορ

Γήπεδο

Γουέμπλεϊ-Λονδίνο

Γιάννης Τζιουμακλής