Ιστορικά άστοχη η Τότεναμ και... προβληματισμός

Για πρώτη φορά μετά το 2013 και τον αγώνα με τη Λίβερπουλ, η Τότεναμ, κόντρα στη Τσέλσι, έμεινε χωρίς τελική στο στόχο σε παιχνίδι για την Πρέμιερ Λιγκ. Κι αυτό ήρθε σε μέρες που επικρατεί προβληματισμός για τις δυνατότητες και την προοπτική της ομάδας...  



Ιστορικά άστοχη η Τότεναμ και... προβληματισμός

Οι back-to-back ήττες από Μπέρνλι και Τσέλσι, άφησαν την Τότεναμ πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου, αφού η διαφορά από τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι αυξήθηκε στους 9 και 8 βαθμούς αντίστοιχα. Η ομάδα του Λονδίνου φαίνεται έτσι να συμβιβάζεται με την απώλεια ενός ακόμη πρωταθλήματος παρά τα προοδευτικά αγωνιστικά βήματα που έχουν γίνει προς αυτή τη κατεύθυνση με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο στον πάγκο.

Το αρνητικό στατιστικό στοιχείο με την αδυναμία δημιουργίας τελικής φάσης στο τέρμα, που προέκυψε μετά το ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπρίτζ», δείχνει του λόγου το αληθές, δηλαδή ότι τα «σπιρούνια» απέχουν βήματα ακόμη από την πρωταθληματική ταυτότητα.

Αυτό εξάλλου δήλωσε και ο Αργεντινός προπονητής παραμονές του ντέρμπι με τους «μπλε»: «Αν θέλεις να είσαι όντως διεκδικητής του τίτλου, παιχνίδια όπως με τη Μπέρνλι, πρέπει να τα κερδίζεις, είτε παίζεις καλά είτε όχι. Πρέπει να παλεύεις και να βγάζεις ενέργεια. Αυτό έκαναν οι παίκτες της Μπέρνλι. Εμείς δεν το κάναμε. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο λοιπόν και αυτό απαιτεί δουλειά 10 χρόνων».

Η συγκεκριμένη δήλωση έφερε κριτική, με πρώτο τον Τζο Κόουλ, να δηλώνει ότι μετά από κάτι τέτοιο, θα έπαιρνε τηλέφωνο τον ατζέντη του, υποδηλώνοντας ότι μπορεί έτσι αρκετοί παίκτες να επιθυμούν φύγουν από την ομάδα.

Βέβαια, η ιστορική αστοχία της Τότεναμ δεν θα ίσχυε σήμερα, εάν τα δοκάρια λαμβάνονταν ως τελική στο στόχο.

Ο Άγγλος αμυντικός, Χάρι Γουίνκς είχε δοκάρι για την ομάδα του λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως για επιπλέον κακή τύχη του ιδίου και της Τότεναμ αυτά δεν προσμετρώνται ως τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία.

Σίγουρα το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον οργανισμό μιας αγγλικής ομάδας μετά από μία ήττα σε ντέρμπι είναι το στατιστικό αυτό.

Θανάσης Κρητικός