Η πορεία των Σίτι και Τσέλσι μέχρι τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» (vids)

Στο «Γουέμπλεϊ» διακυβεύεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Αγγλία (αφού το Community Shield δεν λογίζεται ως τρόπαιο της κάθε νέας αγωνιστικής περιόδου), με τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι να έχουν βρίσκονται στον μεγάλο τελικό του Carabao Cup, έχοντας... φτάσει στην πηγή ενός εκ των στόχων τους για φέτος!  



Η πορεία των Σίτι και Τσέλσι μέχρι τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» (vids)

Οι «πολίτες» έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των Λονδρέζων έπειτα από το πολύ πρόσφατο 6-0 με το οποίο είχαν διαλύσει την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, η οποία προετοιμάστηκε για τον σημερινό τελικό στο «Γουέμπλεϊ» εν μέσω... χιλίων προβλημάτων και επιβολής τιμωρίας μεταγραφών από τη FIFA.

Ο δρόμος για το «στολίδι» του Λονδίνου ήταν ελαφρώς πιο εύκολος για τη Μάντσεστερ Σίτι αφού ξεπέρασε τα εμπόδια των Όξφορντ, Φούλαμ, Λέστερ και Μπέρτον στα ημιτελικά. Μονάχα οι «αλεπούδες» ζόρισαν τους Πρωταθλητές, που όμως προκρίθηκαν έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι.

Από την άλλη, η Τσέλσι έπαιξε και με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, απ' όπου πέρασε με μεγάλη ανατροπή στο σκορ και τρομερό γκολ του Εντέν Αζάρ, έπειτα ήρθε πρόκριση εις βάρος της Ντέρμπι Κάουντι στην επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ως αντίπαλος κόουτς, ενώ ακολούθησε η Μπόρνμουθ και τα δυο ματς με την Τότεναμ, με το «εισιτήριο» να εξασφαλίζεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Δείτε την πορεία και των δύο φιναλίστ μέχρι τον τελικό:

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης