Σόλσκιερ: «Ένα ντέρμπι που σημαίνει πολλά…»

Έχει φάει με το… κουτάλι τα ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ και έχει πολλά να πει! Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον ίδιο το αυριανό (24/2, 16:05) ντέρμπι με τους «κόκκινους», θυμήθηκε τα ψυχολογικά… τρικς του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ παραδέχτηκε ότι το μομέντουμ είναι πιο ευνοϊκό για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.  



Σόλσκιερ: «Ένα ντέρμπι που σημαίνει πολλά…»

Η πρώτη ερώτηση ήταν ξεκάθαρη. Τι σημαίνει μια κόντρα ενάντια σε Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ; «Σημαίνει πολλά! Έχω καλές και κακές αναμνήσεις, ενώ έχω αγωνιστεί σε αυτά τα παιχνίδια. Ως ποδοσφαιριστής σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τρομερή προσοχή και να είσαι συγκεντρωμένος στην εμφάνισή σου. Όταν είσαι οπαδός τότε τα πάντα έχουν να κάνουμε με το συναίσθημα. Ανυπομονείς για αυτό το παιχνίδι.

Τώρα είμαι προπονητής και πρέπει να προσπαθήσω να ισορροπήσω τα συναισθήματα των παικτών, των οπαδών. Όλα! Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, αυτό που ανυπομονείς να ζήσεις κάθε χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός τεχνικός, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στον τρόπο που προσέγγιζε το συγκεκριμένο ντέρμπι ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον:

«Ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει για να μας περάσει τη σωστή νοοτροπία. Εάν είχαμε σερί χαμένων αποτελεσμάτων μας έφτιαχνε τη διάθεση και μας προετοίμαζε για το ντέρμπι. Όταν πηγαίναμε καλά και… πετούσαμε, προσπαθούσε να… ενεργοποιήσει την προσοχή μας. Αυτός μας έδειχνε τον τρόπο που έπρεπε να συμπεριφερθούμε».

Ποια ομάδα, όμως, είναι τη δεδομένη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση; Ο Σόλσκιερ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του: «Η Λίβερπουλ είναι καλύτερη ομάδα τώρα, σε σχέση με εκείνη όταν ανέλαβε ο Κλοπ. Έχει κάνει φανταστική δουλειά. Είμαστε από πίσω της, όμως πρέπει και εμείς από τη μεριά μας να βάλουμε τα δυνατά μας για να ανέβουμε στη βαθμολογία.  Έχουμε βρει τα πατήματά μας και η ομάδα έχει γίνει ξανά ανταγωνιστική. Έχω λίγους μήνες ακόμη εδώ και θέλω να βεβαιωθώ ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση».