Σε τεράστιους μπελάδες Φούλαμ και Κάρντιφ και... ανάγκη για VAR!

Οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη αλλά και στο -8 από τις θέσεις της σωτηρίας έμειναν οι Κάρντιφ και Φούλαμ αντίστοιχα, με τους «bluebirds» να διαλύονται από τη Γουότφορντ με το τελικό 5-1 και τους «cottagers» να γνωρίζουν ήττα με ανατροπή από τη Γουέστ Χαμ με το τελικό 3-1. Και στα δυο παιχνίδια υπήρξαν φάσεις που ξεσήκωσαν το πλήθος και ξεκινούν νέα κουβέντα για το VAR στην Πρέμιερ Λιγκ...



Σε τεράστιους μπελάδες Φούλαμ και Κάρντιφ και... ανάγκη για VAR!

Στο Λονδίνο, σε ένα τρομερά ανοιχτό παιχνίδι με άμυνες... παιδική χαρά, η Φούλαμ ευτύχησε να προηγηθεί με το πρώτο γκολ του Μπάμπελ στο κορυφαίο πρωτάθλημα έπειτα από την 6η Δεκέμβρη του 2010, έχοντας συμπληρώσει 3.000 μέρες και ένα ματς της Λίβερπουλ απέναντι στην Άστον Βίλα!

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ολλανδός σκόραρε με την άμυνα της Γουέστ Χαμ σκορπισμένη και τον στράικερ των «cottagers» να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα πό γύρισμα του Σεσενιόν.

Τα «σφυριά» αντέδρασαν και εκμεταλλεύτηκαν την κάκιστη κατάσταση στα μετόπισθεν της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Αρχικά, στο 29', ο Τσιτσαρίτο έβαλε το χέρι για να προλάβει τη μπάλα έπειτα κεφαλιά πάσα του Άντζελο Ογκμπόνα και ο Μεξικανός ισοφάρισε για τη Γουέστ Χαμ εν μέσω έντονων και σωστότατων παραπόνων από τα «σφυριά» για τη φάση.

Στο 40ο λεπτό, ο Ίσα Ντιόπ έκανε κούρσα, έφτασε στην περιοχή και ανάμεσα απ' όλους τους αμυντικούς της Φούλαμ σκόραρε για τη Γουέστ Χαμ βάζοντάς τη μπροστά στο σκορ με 2-1.

Το σύνολο του Πελεγκρίνι έκανε όλη τη δουλειά στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να... θέλει να ξαναβάλει τους αντιπάλους της στο παιχνίδι! Η Φούλαμ προσπάθησε να βρει τρόπους να πάρει κάτι από το ματς, όμως, αντ' αυτού, δέχθηκε και γκολ στο φινάλε. Αφού στο 88΄ο Σέρχιο Ρίκο έβγαλε μια προβολή του Αρναούτοβιτς, με τη μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι, διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 Μικάιλ Αντόνιο με κεφαλιά στο 90ο λεπτό, στην 100η του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έμεινε στο -8 από τις θέσεις της σωτηρίας και η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στην 9η θέση.

Στο Κάρντιφ, η Γουότφορντ έκανε... πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ζεράρ Ντεουλοφέου να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ της θητείας του στην Πρέμιερ Λιγκ και το σύνολο του Νιλ Γουόρνοκ να καταρρέει ολοκληρωτικά.

Οι «hornets» άνοιξαν το σκορ με τον Ισπανό πρωταγωνιστή τους με σουτ από τα όρια της περιοχής στο 18ο λεπτό, ωστόσο, η Κάρντιφ ζήτησε ορθά πέναλτι σε ανατροπή του Γιάνμαατ στον Μέρφι στο 43'. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν το αντιλήφθηκε ορθά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κύμα διαμαρτυριών και από τους παίκτες της Κάρντιφ αλλά και από τον πάγκο του συλλόγου, με τους τίτλους στις εφημερίδες για την ανάγκη να εφαρμοστεί πλέον το VAR και στην Πρέμιερ Λιγκ να είναι αναμενόμενοι...

Στο 61' ο Ζεράρ Ντεουλοφέου έτρεξε όλο το γήπεδο έπειτα από την απομάκρυνση του Μπένετ σε κόρνερ των γηπεδούχων, με τον άσο των «hornets« να περνάει τον Μανγκά, να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει για το 2-0. Μόλις δυο λεπτά αργότερα θα ολοκλήρωνε και το προσωπικό του χατ-τρικ, από κάθετη του Ντουκουρέ γράφοντας το 3-0 με λόμπα, ενώ το... πάρτι της Γουότφορντ είχε και συνέχεια στην Ουαλία, αφού ο Ντίνεϊ στο 73' πήρε την ασίστ του Ντεουλοφέου που δεν τελείωσε τη φάση μόνος του, για να γίνει και το 4-0.

Ο Σολ Μπαμπά αφού πρώτα ο Φόστερ απέκρουσε την κεφαλιά του, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από συνεχόμενες κόντρες για να μειώσει στο 4-1, όμως, ήρθε και πέμπτο γκολ από τους παίκτες του Χάβι Γκράθια, στο 91' με το δεύτερο τέρμα του Ντίνεϊ από γύρισμα του Γουίλ Χιούζ στην περιοχή...

Κώστας Ζάλιαρης