Η Ευρώπη συνεχίζεται, τώρα Σίτι!

Με βελτιωμένη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι ντούμπλαρε τις νίκες της επί της Μάλμε και έκλεισε θέση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έβγαλε την υποχρέωση ενώπιον του κοινού του «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 3-0 και πλέον εστιάζει την προσοχή της στον κυριακάτικο (24/02) τελικό του Λιγκ Καπ ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι.  



Η Ευρώπη συνεχίζεται, τώρα Σίτι!

Μέτριο πρώτο μέρος για τους «μπλε», που απείλησαν ελάχιστα και δέχτηκαν κατά διαστήματα έντονη πίεση. Τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, με τον Ζιρού αρχικά (55’) και τους Μπάρκλεϊ (74’) και Χάντσον- Οντόι (84’) στη συνέχεια να χαρίζουν τη νίκη/πρόκριση στην ομάδα τους.

Τέλος και αυτό, λοιπόν! Με ηρεμία πλέον, οι Λονδρέζοι επικεντρώνονται στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ με τη Σίτι, λίγες μέρες μετά το εμφατικό 6-0 των «πολιτών» στο πρωτάθλημα.

Το ματς:

Υπήρχε νευρικότητα. Οι παίκτες του Σάρι αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες στα πρώτα λεπτά, κάτι που προήλθε από την έντονη πίεση που άσκησαν οι αντίπαλοι. Η Μάλμε, όπως και στο πρώτο ματς, κοίταξε κατάματα τους Λονδρέζους ακόμη και μπροστά στο κοινό τους και τους προκάλεσε προβλήματα κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Οk μπορεί να μην απειλήθηκαν συστηματικά, όμως ο Σάρι – αλλά και το κοινό – περίμεναν πολλά περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές τους στο γήπεδο.

Η Τσέλσι άρχισε να γίνεται πιο κινητική από το 30’ και μετά, με τον Χάντσον- Οντόι να παίρνει αρκετές προσπάθειες πάνω του και τον Αθπιλικουέτα  - με τα ανεβάσματά του- να απειλεί την αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πάντα πήραν το δρόμο τους και μάλιστα από νωρίς. Στο 55’ ο Ζιρού δέχτηκε την ασίστ από τον εξαιρετικό σήμερα Γουίλιαν και άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι. Ηρεμία… Οι «μπλε» απαλλαγμένοι από το άγχος συνέχισαν να κυριαρχούν και μάλιστα δέκα λεπτά πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μπάρκλεϊ, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ!

Ο Άγγλος μέσος ήταν και πάλι πολύ δραστήριος και αυτό τον βοήθησε να ξαναβρεί… στόχο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 74’ και να σφραγίσει τη νίκη για την ομάδα του. Από τη μεριά της η Μάλμε δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ από το 73’ και μετά είχε πετάξει λευκή πετσέτα μετά και την αποβολή του Μπένγκστον. Tο τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 84’ με σκόρερ τον Χάντσον- Οντόι, έπειτα από τη δεύτερη ασίστ του Γουίλιαν στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα (79’ Αμπαντού), Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Καντέ (75’ Λόφτους- Τσικ), Κόβασιτς, Μπάρκλεϊ (76’ Ζορζίνιο), Γουίλιαν, Ζιρού, Χάντσον- Οντόι

Μάλμε: Νταλίν, Βίντχαιμ, Νίλσεν, Μπένγκστον, Σαφάρι, Τραούστασον (72’ Γκαλ), Κρίστιανσεν (72’ Λεβίτσκι), Μπακιρού, Ρικς, Άντονσον, Ρόζενμπεργκ (62’ Στράντμπεργκ)