Έσβησε τη «μουντζούρα» της Λευκορωσίας, άνετα στους «16» η Άρσεναλ! (vids)

Η Άρσεναλ «γύρισε» με άνεση το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα και πέρασε στους «16» του UEFA Europa League επικρατώντας της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο «Έμιρεϊτς» με σκορ 3-0! Βολκόφ (αυτογκόλ στο 4’), Μουστάφι (39’) και Παπασταθόπουλος (60’) τα γκολ για το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι.



Έσβησε τη «μουντζούρα» της Λευκορωσίας, άνετα στους «16» η Άρσεναλ! (vids)

Η ομάδα του Λονδίνου θα μάθει τον αντίπαλό της μέσα από την αυριανή (22/2) κλήρωση της Νιόν (σ.σ. 14:00- Ώρα Ελλάδος) και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 7 και 15 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, εντυπωσιακή υπήρξε η επιστροφή του «Sokratis» στην αγωνιστική δράση έπειτα από τον τραυματισμό του, με τον Έλληνα στόπερ να σκοράρει 4 λεπτά μετά την είσοδό του (56’) στον αγωνιστικό χώρο!

 

 

Το ματς

Οι «κανονιέρηδες» αναζήτησαν το γκολ από την αρχή του ματς και προειδοποίησαν για πρώτη φορά στο 2ο λεπτό με χλιαρό σουτ του Ιγουόμπι που κατέληξε στα χέρια του Σερμπίτσκι.

Δύο λεπτά αργότερα όμως (4’) ο Ομπαμεγιάνγκ επιχείρησε κούρσα από τα δεξιά, σέντραρε στη μικρή περιοχή και ο Βολκόφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να απομακρύνει τον κίνδυνο!

 

 

Στο 6’ ο Ιγουόμπι παραλίγο να οδηγήσει τους γηπεδούχους σε δεύτερο γκολ αλλά το πολύ όμορφο δεξί σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ!Οι Λευκορώσοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 8’! Ο Μίλιτς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντραγκούν έπιασε το αριστερό σουτ αλλά ο Λιχτστάινερ σταμάτησε με προβολή την μπάλα, εκατοστά πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος...

Στο 20’ ο Σερμπίτσκι δήλωσε «παρών» στο πολύ δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Τσάκα αλλά στο 39’ ο Μουστάφι έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του για δεύτερη φορά, εκμεταλλευόμενος  την άριστη εκτέλεση κόρνερ του Ελβετού συμπαίκτη του.

 

 

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά οι Μίλιτς και Σκάβις δεν κατάφεραν να βρουν εστία στο 49ο λεπτό! Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθούν από τον νεοεισελθόντα Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού!

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Σερμπίτσκι και σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσάκα, ξεκαθαρίζοντας εν πολλοίς τις όποιες διαφορές των δύο ομάδων. Μόνη αξιόλογη φάση από εκείνο το σημείο και έπειτα η χαμένη ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ στο 71ο λεπτό, ο οποίος έψαχνε ένα γκολ όσο το παιχνίδι όδευε προς το φινάλε του.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί (56’ Παπασταθόπουλος), Μουστάφι, Λιχτστάινερ, Μονρεάλ, Τσάκα, Γκεντουζί (64’ Τορέιρα), Μχιταριάν (78’ Ντένις Σουάρεθ), Ιγουόμπι, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίτσκι, Βολκόφ, Φιλιπένκο, Ρίος, Φιλίποβιτς, Ντραγκούν (64’ Μπερέζκιν), Σίμοβιτς, Μπάγκα (58’ Χλέμπ), Μίλιτς, Στάσεβιτς, Σκάβις (71’ Ντούμπαγιτς)

Σκόρερς

4’ Βολκόφ (αυτ.), 39’ Μουστάφι, 60’ Παπασταθόπουλος

Διαιτητής

Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπ)

Πρώτο ματς - (14.02.2019)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Άρσεναλ 1-0

Γιάννης Τζιουμακλής