Το σώμα ήταν στο Άνφιλντ, το μυαλό στο ματς του Ολντ Τράφορντ

Το 0-0 για τη Λίβερπουλ ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να πάρει τη νίκη. Πάντως, καταλάβαινε κανείς εύκολα πως το ματς αυτό, ήταν το λιγότερο σημαντικό από τα δυο της ομάδας του Κλοπ αυτή την εβδομάδα, αφού έρχεται το κρίσιμο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Το σώμα ήταν στο Άνφιλντ, το μυαλό στο ματς του Ολντ Τράφορντ

Σε κάθε συζήτηση, στις συνεντεύξεις Τύπου αλλά και γενικότερα, ακόμα και στις ερωτήσεις προς τους πρωταγωνιστές μετά το παιχνίδι, αργά το βράδυ, η κουβέντα περιστρεφόταν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τους «κόκκινους διαβόλους», την προσεχή Κυριακή.

Έχοντας ζήσει πολλές ευρωπαϊκές βραδιές στο Άνφιλντ, μπορώ να πω ότι το πρώτο μέρος έζησε στο επίπεδο των απαιτήσεων τέτοιων αγώνων όπως αυτοί που σημειώθηκαν πέρυσι στο ίδιο γήπεδο στο δρόμο για τον τελικό του Κιέβου, ή το 2007 ή το 2005. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος και με τη Μπάγερν να μη δείχνει διάθεση να βγει από το καβούκι της, περισσότερο προσπαθώντας να διατηρήσει την ισοπαλία και με τη Λίβερπουλ να μη βρίσκει τελική πάσα για να γίνει απειλητική (αξιοσημείωτο το στατιστικό περί των 25 τελικών στο σύνολό τους και από τις δύο ομάδες με μόλις 2 εξ αυτών στο στόχο), η βραδιά έκλεισε, πιθανώς, λίγο... ξενέρωτα.

Από την άλλη αντιλαμβάνεται κανείς πως και για τη Μπάγερν ήταν σημαντικό να φύγει χωρίς να χάσει από το Άνφιλντ, με την παράδοση να συνεχίζεται και να τη θέλει \ να μην έχει σκοράρει ποτέ σε αυτό το γήπεδο, στις τέσσερις φορές που έχει βρεθεί πλέον εκεί!

Για τη Λίβερπουλ, έμεινε χωρίς να σκοράρει εντός έδρας για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Μάντσεστερ Σίτι και το μυαλό ήταν ολοφάνερο πως βρισκόταν ήδη στο Ολντ Τράφορντ, αφού εκεί θα διεξαχθεί το παιχνίδι που μπορεί ν' αποτελέσει κλειδί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Στα καθαρά αγωνιστικά, οι απουσίες στην άμυνα δεν φάνηκαν κι αυτό γιατί παρά την αβεβαιότητα που εξέπεμπε ο Μάτιπ και τον εκνευρισμό που είχε ο Άλισον, έκανε φοβερή εμφάνιση ο Φαμπίνιο, αλλά και ο Χέντερσον έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της Λίβερπυολ στην Ευρώπη. Μαζί, φυσικά, με τον Κεϊτά που μέχρι και το 60ο λεπτό ήταν ο καλύτερος που έχει εμφανιστεί φέτος.

Αν τυχόν ο Μανέ ήταν στοιχειωδώς εύστοχος, η Λίβερπουλ θα μπορούσε να έχει πάρει προβάδισμα ακόμα και του ενός γκολ για το Μόναχο. Τα πάντα είναι ανοιχτά και επειδή θεωρώ αδύνατο να μη σκοράρει και σε δεύτερο ματς με τη Μπάγερν η Λίβερπουλ, με επιστροφή και του Φαν Ντάικ ώστε να μπορεί να διαχειριστεί η άμυνα το δεύτερο ματς, η πρόκριση παραμένει στο 50-50.