Ζλάταν: «Είχα πει θα κατακτήσω την Αγγλία. Γέλασαν. Εγώ δεν το είπα γι' αστείο»!

Σε τρομερό γράμμα αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς περιγράφει τις στιγμές που θα του μείνουν για πάντα από το πέρασμά του από τον σύλλογο και ξεκαθαρίζει πως έψαχνε νέους haters, αφού τους ανάγκασε όλους να καταπιούν τη γλώσσα τους.  



Ζλάταν: «Είχα πει θα κατακτήσω την Αγγλία. Γέλασαν. Εγώ δεν το είπα γι' αστείο»!

Ο Σουηδός αστέρας που έβαλε στον εαυτό του την πρόκληση της συμμετοχής και στο αγγλικό ποδόσφαιρο και τα κατάφερε περίφημα προτού υποστεί τον πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, υποστήριξε πως «από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να παίξω στην Αγγλία, η μοναδική επιλογή ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με αυτή την ομάδα ήθελα να λάμψω. Πάντοτε ήξερα τη Γιουνάιτεντ. Όποιος δεν την ήξερε, δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο.

Όπως και στις προηγούμενες ομάδες μου, έτσι και στη Γιουνάιτεντ ένιωθα άνετα γιατί πάντοτε είμαι χαλαρός σε καταστάσεις πίεσης που σε καλούν ν' αποδείξεις την αξία σου. Το απολαμβάνω αυτό».

Στην ανάμνηση του πρώτου του αγώνα με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», ο Ζλάταν ανέφερε ότι «ήταν ένα φιλικό στη Σουηδία κόντρα στη Γαλατασαράι και σκέφτηκα “ωραία, τώρα παίζω εντός έδρας”. Έπαιξα και μέσα σε τρία λεπτά πέτυχα γκολ. Ακόμα κι αν πρόκειται για φιλικό, οφείλεις να προσαρμοστείς άμεσα στα νέα δεδομένα γιατί αλλιώς έρχεται κάποιος άλλος και σου παίρνει τη θέση».

Πριν καν τον δουν επί αγγλικού εδάφους, οι κριτικοί έσπευσαν να τονίσουν ότι η δύναμη του ποδοσφαίρου στη χώρα και το σκληρό παιχνίδι των αμυντικών θα τον κατασπαράξουν. «Όλοι μιλούσαν για την ηλικία μου, για την Αγγλία, για το ότι δεν θα πετύχω, ότι δεν ήμουν αρκετά καλός κι άλλες τέτοιες μαλ%#@$. Μου άρεσαν αυτά. Πάντοτε μου έδιναν κίνητρο. Έπειτα από τρεις μήνες, όλοι είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους. Έψαχνα νέους haters γιατί όλοι οι παλιοί είχαν γίνει πλέον θαυμαστές μου» ήταν η απάντηση του «Ίμπρα».

Δίχως διάθεση να καλοπιάσει τον κόσμο της ομάδας με την οποία δέθηκε και συναισθηματικά από το πέρασμά του από το Νησί, ο Ζλάταν ευχαρίστησε τους οπαδούς για τη μόνιμη και καθολική στήριξή τους, λέγοντας: «Ήταν απίστευτοι... Δεν το λέω γιατί έπαιξα στη Γιουνάιτεντ, δεν έχω ανάγκη να γλείψω κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει. Θυμάμαι στο πρώτο μου ματς με τη Μπόρνμουθ πέτυχα γκολ και ο κόσμος τραγουδούσε τ' όνομά μου για 45 λεπτά. Εγώ έλεγα από μέσα μου “δεν έχω φτάσει καν εκεί που θέλω. Περιμένετε να με δείτε στα καλύτερά μου”.

Ήταν πραγματικά απίστευτοι οι οπαδοί. Θυμάμαι τον τελικό του Λιγκ Καπ στο Γουέμπλεϊ με τη Σαουθάμπτον. Μπήκα στο γήπεδο και έβλεπα παντού κόκκινες φανέλες. Και ο θόρυβος από τις εξέδρες ήταν απίστευτος».

Κλείνοντας, πέταξε και την ατάκα του, αφού δεν θα μπορούσε να μη δώσει έναν καλό τίτλο... «Όταν αποφάσισα να παίξω στη Γιουνάιτεντ, είπα ότι θα κατακτήσω την Αγγλία. Ο κόσμος γέλασε. Εγώ δεν το είπα για αστείο...».

Κώστας Ζάλιαρης