Οι διθύραμβοι του φθινοπώρου μοιάζουν πια τόσο μακρινοί για τον Σάρι!

Το κεφάλι του παίζει απόψε ο Μαουρίτσιο Σάρι τη στιγμή που ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει τη... νομιμότητα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από κάθε άποψη η βραδιά είναι ενδιαφέρουσα στο Λονδίνο στη κόντρα των δυο φιναλίστ του περσινού τελικού του FA cup. Γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος. 



Οι διθύραμβοι του φθινοπώρου μοιάζουν πια τόσο μακρινοί για τον Σάρι!

Στο ποδόσφαιρο έχω βαρεθεί να λέω όλα αυτά τα χρόνια πως τις προβλέψεις του φθινοπώρου τις βλέπει η άνοιξη και γελά και όπως πολύ εύστοχα πριν από πολλά χρόνια μου είχε πει ενας Ιταλός δημοσιογράφος «μη βιάζεσαι για συμπεράσματα από τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο γιατί ο Μάρτιος είναι πολύ μακριά». 

Η Τσέλσι του Σάρι, ο οποίος έμεινε αήττητος σε 12 ματς της Premier League περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στο ξεκίνημα της παρουσίας του στο νησί και έμοιαζε διεκδικήτρια του τίτλου τον Νοέμβριο απόψε κινδυνεύει να μείνει και εκτός Κυπέλλου και χωρίς  προπονητή!

Το κυριότερο, μετά από τις δύο πιο βαριές ήττες της εποχής Αμπράμοβιτς, για την Τσέλσι δεν υπάρχει περιθώριο μίας αποτυχίας. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το γεγονός του ότι έλειπε το τελευταίο διάστημα ο Ρώσος από το Λονδίνο ανέβαλλαν τις οποίες αποφάσεις που θα είχαν δρομολογηθεί μετά κυρίως το ντροπιαστικό 6-0 από τη Σιτι. Η αντ’ αυτού του Αμπράμοβιτς, η Μαρίνα Γκρανόοφσκαγια που παίρνει όλες τις αποφάσεις εδώ και χρόνια και ουσιαστικά αυτή πρωτοστάτησε στο να απολυθεί ο Κόντε θεωρεί πως ο Σάρι θα έπρεπε να μείνει μέχρι το καλοκαίρι ειδικά από τη στιγμή που άργησε να ανακοινωθεί πριν μερικούς  μήνες και ξεκίνησε καθυστερημένα η προετοιμασία.

Παρά την στήριξή της ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως εάν στραβώσει απόψε το έργο και ο επερχόμενος τελικός με τη Σίτι για το Λιγκ Καπ ο Ιταλός τεχνικός δεν θα είναι στον πάγκο την πρώτη μέρα του Μαρτίου για να επιβεβαιωθεί με τον πιο σκληρό τρόπο πως οι διθύραμβοι του φθινοπώρου πάντα είναι πρόωροι κει κυρίως πως με αφεντικό τον Αμπράμοβιτς δεν μακροημερεύσει κανείς! Όταν απολύθηκε δύο φορές ο Μουρίνιο, όταν απομακρύνθηκε μετά από νταμπλ ο Αντσελότι και όταν ο Ντι Ματέο είδα την πόρτα της εξόδου λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League θα ήταν  πολύ ουτοπικό να πιστέψει κάποιος πως ο Σάρι θα έχει μεγαλύτερη αντοχή ειδικά με τέτοια αποτελέσματα. 

Είναι επίσης δεδομένο πως ο Ιταλός θα βοηθούσε πολύ περισσότερο τον εαυτό του και την ομάδα, αν δεν ήταν τόσο εμμονικός με  ορισμένα πράγματα. Αυτή η ανεξήγητη επιμονή στον Ζορζίνιο που εκτέθηκε με την Σίτι και τη Μπόρνμουθ όταν πιέστηκε η Τσέλσι ψηλά στις δυο βαριές ήττες αποτελεί την επιτομή της στενοκεφαλιάς και αν απόψε κάτι πάλι στραβώσει ειδικά από εκείνο τη κομμάτι του γηπέδου θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες! 

Από την άλλη για τη Γιουνάιτεντ θα είναι απόλυτα επιτακτικό να μη στραβώσει δεύτερο σερί ματς μετά την ήττα από την Παρί. Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο πως ο Έντουαρντς Γούντγουορντ είναι έτοιμος να δώσει τη δουλειά σε μόνιμη βάση  στο Νορβηγο αλλά προσωπικά τα ακούω βερεσέ όλα αυτά.

Ένας αποκλεισμός σήμερα, σε συνδυασμό με το ματς της Λίβερπουλ την  Κυριακή θα άλλαζε όλη τη δυναμική της κουβέντας ειδικά αν υπάρχει στραβό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Κλοπ. Με σχεδόν δεδομένο πια τον αποκλεισμό από τη Παρί εκτός και αν έρθει μια επικών διαστάσεων ανατροπή στη  ρεβάνς, για τη Γιουνάιτεντ η είσοδος στην τετράδα μοιάζει ως τίτλος αλλά και το κύπελλο θα ήταν ένεση που θα κρατούσε τη καλή διάθεση στα ύψη. 

Γενικά πάντως η αίσθηση είναι πως περισσότερο  για την Τσέλσι το αποψινό παιχνίδι κρίνει πολλά! Και είναι σίγουρο πως μια ήττα ακόμα για τους μπλε θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι για τον Αμπράμοβιτς.