Δεν θέλανε 0-2 και τους... κέρασε «τετράμπαλο» η Σίτι

Δεν της... άρεσε της Νιούπορτ το 0-2 της Μάντσεστερ Σίτι, προκαλώντας την πρωταθλήτρια Αγγλίας να της δείξει την δύναμή της στα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά αυτό θύμωσε τους «πολίτες» οι οποίοι απάντησαν αμέσως και ανέβασαν την διαφορά στο τελικό 4-1, έτσι, για να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο! Μέσα στην ημέρα προκρίσεις πήραν και οι Μπράιτον και Μίλγουολ.



Δεν θέλανε 0-2 και τους... κέρασε «τετράμπαλο» η Σίτι

Αν και προς το τέλος της αναμέτρησης όλοι σκέφτηκαν -ήθελαν και μη- τα θαύματα που μπορούν να γίνουν στο FA Cup, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε άμεσα στο γκολ των γηπεδούχων και με δύο νέα τέρματα δεν έδωσε περιθώρια για δράματα. Αναίμακτα έπρεπε να έρθει έτσι κι αλλιώς η πρόκρισή της στην φάση των «8», με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν χάρη στους Λιρόι Σανέ (51’) και Φιλ Φόντεν (75’), ο οποίος ήταν και αυτός που βρήκε ξανά δίχτυα για να επαναφέρει την διαφορά σε επίπεδο δύο τερμάτων.

Δεν έμεινε εκεί η Σίτι, που είχε για σκόρερ και τον Ρίγιαν Μάχρεζ, ο οποίος διαμόρφωσε το 4-1 με τέρμα στις καθυστερήσεις. Ήταν η τρίτη πρόκριση της ημέρας μιας και νωρίτερα η Μπράιτον χάλασε την όμορφη ιστορία της Ντέρμπι των Φρανκ Λάμπαρντ και Άσλεϊ Κόουλ, με τον δεύτερο να σκοράρει για πρώτη φορά σε μια διοργάνωση που στο παρελθόν έχει κατακτήσει επτά φορές, αλλά το τέρμα του να μην είναι αρκετό για να φέρει το εισιτήριο στα χέρια των «κριαριών». Ο βετεράνος αριστερός μπακ σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να μειώσει την διαφορά με τα δύο γκολ που είχαν πετύχει οι «γλάροι» από το πρώτο μέρος, αλλά το πράγμα έμεινε εκεί.

Όσον αφορά την τρίτη πρόκριση, η Μίλγουολ έκανε το καθήκον της κόντρα στην Γουίμπλεντον, την οποία άφησε εκτός με το μικρότερο δυνατό σκορ 1-0).

Γιώργος Σιάφας