Η Άρσεναλ κάποτε γύριζε ματς με τη Μπαρτσελόνα σε πέντε λεπτά... (pics & vid)

Σε κάτι τέτοιες περιστάσεις παίρνει την απόλυτα κυριολεκτική έννοιά της η φράση «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»... Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, η Άρσεναλ είχε καταφέρει να κάνει μαγική ανατροπή απέναντι στη Μπαρτσελόνα και μέσα σε 5' να φέρει τα πάνω – κάτω, σημειώνοντας τεράστια νίκη!  



Η Άρσεναλ κάποτε γύριζε ματς με τη Μπαρτσελόνα σε πέντε λεπτά... (pics & vid)

Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ τότε, πήραν μικρό αβαντάζ για την πρόκριση στα προημιτελικά μετά το πρώτο ματς με τους Καταλανούς στο «Έμιρεϊτς», αφού η βραδιά της 16ης του Φλεβάρη του 2011 εξελίχθηκε σε ονειρική για τον λονδρέζικο σύλλογο.

Ο Νταβίντ Βίγια είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους «μπλαουγκράνα» από το πρώτο μέρος, με έξυπνο πλασέ έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λιονέλ Μέσι...

Η Άρσεναλ είχε κοιτάξει κατάματα την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, είχε κινδυνεύσει, είχε απειλήσει σημαντικά, είχε σταθεί στο ύψος της και στο δεύτερο μέρος έκανε την τρομερή ανατροπή!

Ο Φαν Πέρσι με τρομερό σουτ στην κλειστή γωνία του Βίκτορ Βαλντές στο 78' και ο Αρσάβιν με πανέξυπνο δεξί σουτ στην απέναντι γωνία στο 83' έπειτα από ασίστ του Φάμπρεγας που είχε φύγει από δεξιά, διαμόρφωσαν το 2-1 σε ένα «Έμιρεϊτς» που... έβραζε και ξεχείλισε από χαρά και πανηγυρισμούς!

Εκείνη η νύχτα είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή ιστορία των «κανονιέρηδων», αν και στη ρεβάνς η Μπαρτσελόνα έφτασε στο 3-1 και την πρόκριση, για να συνεχίσει μέχρι και τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» όπου επιβλήθηκε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερο φορά σε διάστημα τριών ετών, μετά και το 2009 στη Ρώμη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων τότε:

Άρσεναλ: Σέζνι, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Έμπουε, Φάμπρεγας, Νασρί, Γουόλκοτ (77' Μπέντνερ), Σονγκ (68' Αρσάβιν), Γουίλσιρ, Φαν Πέρσι

Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μάξγουελ, Αμπιντάλ, Τσάβι, Ινιέστα (89' Κορέια), Μπουσκέτς, Βίγια (68' Κεϊτά), Μέσι, Πέδρο

Κώστας Ζάλιαρης