Το σερί του Ζιρού ξυπνάει αναμνήσεις από ευρωπαϊκό θρίαμβο για την Τσέλσι (vid)

Για πρώτη φορά μετά το 2013 και την επιτυχία της Τσέλσι με την κατάκτηση του Europa League, σε back-to-back θριάμβους για τον λονδρέζικο σύλλογο, ποδοσφαιριστής της ομάδας και δη ο Ολιβιέ Ζιρού, καταφέρνει να σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια.  



Το σερί του Ζιρού ξυπνάει αναμνήσεις από ευρωπαϊκό θρίαμβο για την Τσέλσι (vid)

Ο Γάλλος στράικερ βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των «μπλε» του Μαουρίτσιο Σάρι, το βράδυ της Πέμπτης και κατάφερε να χριστεί σκόρερ με εντυπωσιακό τρόπο – όπως το συνηθίζει άλλωστε όταν βρίσκει δίχτυα – αφού έστειλε τη μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας με τακουνιά έπειτα από γύρισμα του Γουίλιαν.

Αυτό, ήταν το τέταρτο διαδοχικό ευρωπαϊκό παιχνίδι στο οποίο ο Ζιρού βρίσκει δίχτυα, αφού στο αμέσως προηγούμενο ματς είχε σκοράρει με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ για να διατηρήσει το αήττητο σερί της Τσέλσι και να διαμορφώσει το 2-2 απέναντι στη Βίντι, ενώ, είχε πετύχει δυο γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ένα ακόμα στο εκτός έδρας ματς με τη ΜΠΑΤΕ, η οποία πλέον έχει τεθεί απέναντι στην Άρσεναλ στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης...

 

 

 

 

Πριν από τον Γάλλο, ο Βίκτορ Μόουζες ήταν o ποδοσφαιριστής της Τσέλσι που είχε αντίστοιχη επίδοση και είχε καταφέρει να σκοράρει σε τέσσερα σερί παιχνίδια της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Φυσικά, ήταν στο Europa League της σεζόν 2012-2013, όταν οι Λονδρέζοι κατάφεραν να κατακτήσουν και αυτό τον τίτλο και να κάνουν το back-to-back στους θριάμβους εκτός συνόρων.

Ο Νιγηριανός νυν εξτρέμ της Φενέρμπαχτσε, είχε κάνει το σερί του στη νοκ-άουτ φάση του τουρνουά από τον Απρίλη μέχρι και τις αρχές Μαΐου, αφού, είχε σκοράρει διαδοχικά στα δύο παιχνίδια με τη Ρούμπιν Καζάν αλλά και στα δύο με τη Βασιλεία στα προημιτελικά και τα ημιτελικά του θεσμού.

Η Τσέλσι έφτασε μέχρι και τον μεγάλο τελικό κόντρα στη Μπενφίκα και κατέκτησε το τρόπαιο με γκολ του Ιβάνοβιτς στην εκπνοή, σε ακόμα ένα δραματικό φινάλε μετά από αυτό του Champions League το 2012 στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν...

Κώστας Ζάλιαρης