Η Παρί «πόνεσε» τη Γιουνάιτεντ, όπως το είχε κάνει η Φενέρμπαχτσε... (vid)

Το 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν αφήνει ελάχιστα περιθώρια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει του επαναληπτικού στο «Παρκ ντε Πρενς» και αυτή η εντός έδρας ήττα, θύμισε σε πολλούς τη μέρα που έσπασε το σερί... 40 ετών εντός έδρας για τους «κόκκινους διαβόλους» στην Ευρώπη!  



Η Παρί «πόνεσε» τη Γιουνάιτεντ, όπως το είχε κάνει η Φενέρμπαχτσε... (vid)

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, παρά τα 11 ματς δίχως ήττα και την τρομερή φόρμα που είχε καταγράψει πριν από το πρώτο παιχνίδι με τους Παριζιάνους για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αποδείχθηκε πως βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που επιτάσσει η νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και η κλάση των μεγάλων συλλόγων της Γηραιάς ηπείρου.

Η Παρί πέρασε με το 2-0 από το «Ολντ Τράφορντ» χάρη στα γκολ των Κιμπεμπέ και Μπαπέ, έβαλε τέλος σε ένα πολύ κακό σερί γαλλικών συλλόγων που αδυνατούσαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο γήπεδο με την προϊστορία να παρουσιάζει τέσσερις ισοπαλίες και 10 ήττες εκεί, ωστόσο, η ήττα για τη Γιουνάιτεντ θύμισε τη μέρα που έκανε... μεγάλη ζημιά η Φενέρμπαχτσε.

Στο «Ολντ Τράφορντ», την 31η Οκτώβρη του 1996, οι Τούρκοι, χάρη σε γκολ που είχε πετύχει ο Βόσνιος, Έλβιρ Μπόλιτς στο 77ο λεπτό, πέρασαν νικηφόρα από το Μάντσεστερ για το Τσάμπιονς Λιγκ, τελειώνοντας μια τρομερή επίδοση που είχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους επί τέσσερις δεκαετίες!

Εκείνη η ήττα ήταν και η πρώτη εντός έδρας στην ιστορία της Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη σύγχρονη μορφή του θεσμού μετά την μετονομασία του από Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1992...

Το ματς με τους Τούρκους ήταν για τη δεύτερη φάση των ομίλων (τότε για να περάσει μια ομάδα στα προημιτελικά είχε και δεύτερο γκρουπ), όπου συμμετείχαν επίσης οι Γιουβέντους και Ραπίντ Βιέννης, ενώ, το 1-0 από τη Φενέρμπαχτσε σημειώθηκε έπειτα από δυο βαρύτατες ήττες (5-0 από Νιούκαστλ και 6-3 από Σαουθάμπτον) σε ένα πολύ κακό 11ήμερο για το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Κώστας Ζάλιαρης