Πέθανε ο Γκόρντον Μπανκς!

Σε ηλικία 81 ετών, ο θρυλικός Γκόρντον Μπανκς που πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ το 1966 με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, «έφυγε» από τη ζωή, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης η οικογένειά του. 



Πέθανε ο Γκόρντον Μπανκς!

Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που είδε ποτέ το Νησί και ίσως ο κορυφαίος Άγγλος πορτιέρε, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας...

Ο Γκόρντον Μπανκς, ο άνθρωπος εκείνος που έκανε αποκρούσεις για τις οποίες απορούσε ο κόσμος και μάλιστα είχε κάνει τον Πελέ να μην μπορεί να διανοηθεί πώς κατάφερε να του βγάλει την περίφημη κεφαλιά στο Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας από τη FIFA έξι φορές (!), είχε 73 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, έφτασε δυο φορές μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ, κατέκτησε από ένα Λιγκ Καπ στη θητεία του σε Στόουκ και Λέστερ.

Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στους «πότερς» από το 1967 έως και το 1973, έχοντας βρεθεί προηγουμένως στις Τσέστερφιλντ και Λέστερ, για να περάσει αργότερα από τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και την Ιρλανδία...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης