Σόλσκιερ: «Έχουμε την δυνατότητα να εκπλήξουμε ορισμένους»

Στις δυνάμεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την δυναμική που έχει αποκτήσει ως ομάδα με την αυτοπεποίθηση που την διακατέχει, πιστεύει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος με το ποδοσφαιρικό στυλ... Αντονί Μαρσιάλ θεωρεί πως μπορεί να κάνει εκπλήξεις στο Champions League αρχής γενομένης από τα ματς κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. «Είναι πιο εύκολο να παίζεις με τον Σόλσκιερ απ' ότι ήταν με τον Μουρίνιο», είπε από την πλευρά του ο Γάλλος επιθετικός.



Σόλσκιερ: «Έχουμε την δυνατότητα να εκπλήξουμε ορισμένους»

Αναλυτικότερα κάποια κομμάτια από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν τον πρώτο σημαντικό αγώνα για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τους Παριζιάνους:

«Έχουμε μια ομάδα ικανή να νικήσει κάθε αντίπαλο. Με την εικόνα που δείχνουμε τώρα και την εμπιστοσύνη που έχουμε στους εαυτούς μας ανυπομονούμε για κάθε παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πολύ μακριά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην Παρί, να σιγουρευτούμε πως θα προκριθούμε και μετά να πάρουμε την επόμενη δοκιμασία που θα μας δοθεί.

Έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από την συμπεριφορά τους. Είπα στα παιδιά πως εάν συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, και πως όταν δουλεύουμε σκληρά, δουλεύουμε σκληρά. Επίσης είπα πως όταν έρχονται πιο χαλαρές προπονήσεις τότε συγκεντρωνόμαστε για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να εκπλήξουμε ορισμένους.

Ξεκινώντας την σεζόν στην Μόλντε φυσικά και δεν ήξερα πως θα γίνουν όλα αυτά. Το συζητούσαμε με τον γιο μου και λέγαμε πως είναι μεγάλη δοκιμασία. Αλλά δίνουμε στους εαυτούς μας την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να πάμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι μιας και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ανακάλυψα γρήγορα τι ομάδα έχουμε. Πλέον κοιτάμε μια ομάδα με το στυλ για το οποίο μιλούσε ο Μαρσιάλ. Συμφωνούμε στο πως πρέπει να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια μας, οπότε εάν υπήρχε καλύτερη στιγμή για να πάμε σε ένα μεγάλο ματς σαν κι αυτό, αυτήν είναι τώρα».

Από την δική του πλευρά ο Μαρσιάλ ανέφερε: «Μου ζητάει να είμαι πιο επιθετικός. Αυτήν είναι η δουλειά μου άλλωστε. Να κάνω την διαφορά και να είμαι πιο καθοριστικός. Τα πράγματα συνεχίζουν να είναι καλά και για τους άλλους επιθετικούς, οπότε ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί. Έχουμε έναν προπονητή ο οποίος έχει διαφορετικές προθέσεις και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μας ζητήσει. Ίσως είναι πιο εύκολο να παίξουμε με αυτό το στυλ ποδοσφαίρου από αυτό που μας ζητούσε ο Μουρίνιο».

Γιώργος Σιάφας