Ξανά η Έβερτον, ξανά κορυφή η Σίτι

Με υπεροχή στη διαφορά τερμάτων, η Μάντσεστερ Σίτι προσπέρασε στην κορυφή τη Λίβερπουλ, αν και οι δυο ομάδες βρίσκονται στην ισοβαθμία και οι «πολίτες» έχουν ένα ματς περισσότερο. Και πάλι μετά από ματς με την Έβερτον έπιασε το ρετιρέ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα...  



Ξανά η Έβερτον, ξανά κορυφή η Σίτι

Η Σίτι, με το 2-0 επί των «ζαχαρωτών», το βράδυ της Τετάρτης στο «Γκούντισον Παρκ» χάρη στα γκολ των Λαπόρτ και Γκάμπριελ Ζέσους, βρίσκονται ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα από τη 15η του Δεκέμβρη του 2018.

Τότε, οι «πολίτες» είχαν επιβληθεί 3-1 του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ σε ματς εντός έδρας για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και περίμεναν το αποτέλεσμα της Λίβερπουλ που έπαιζε μια μέρα αργότερα, ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που έμελλε να είναι και το τελευταίο ματς του Μουρίνιο στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων»).

Η Σίτι προσπέρασε προσωρινά στους 44 βαθμούς, ωστόσο, με τους «κόκκινους» να συνεχίζουν το εκπληκτικό τους σερί εκείνη την περίοδο, επικράτησαν 3-1 της Γιουνάιτεντ και βρέθηκαν στους 45 πόντους.

Το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, η Σίτι νίκησε πάλι την Έβερτον στο δεύτερο παιχνίδι τους για το φετινό πρωτάθλημα και αυτό το 2-0 επί των «ζαχαρωτών» έστειλε ξανά για πρώτη φορά την ομάδα του Πεπ στην κορυφή, έπειτα από τη 15η Δεκεμβρίου.

Οι 62 βαθμοί, ακόμα κι αν πρόκειται για ισοβαθμία και μάλιστα με ματς περισσότερο για τους Πρωταθλητές, οδήγησε τον σύλλογο του Μάντσεστερ στην πρώτη θέση λόγω και της υπεροχής στη διαφορά τερμάτων.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης