Απόδραση… κορυφής!

Και κάπως έτσι η Πρέμιερ Λιγκ… αρχίζει απ’ την αρχή! Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε δύσκολα την Έβερτον εκτός έδρας με σκορ 2-0 και έπιασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τη Λίβερπουλ, έχοντας ωστόσο παιχνίδι περισσότερο! Ο Λαπόρτ στις καθυστερήσεις του πρώτου και ο Ζεσούς στου δευτέρου ημιχρόνου σημείωσαν τα πρώτο γκολ της αναμέτρησης!  



Απόδραση… κορυφής!

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν ξανά… ροντέο το πρωτάθλημα, καταφέρνοντας μέσα σε λίγες ημέρες να σβήσουν το -7 από τους «κόκκινους» και να τους πιάσουν στη βαθμολογία.

Δύσκολο ματς το αποψινό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χτύπησαν στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων. Αρχικά με τον Λαπόρτ στο 45+2 και εν συνεχεία με τον Ζεσούς στο 90+7. Δοκάρι με τον Αγουέρο στο 19’ είχαν οι φιλοξενούμενοι.

To ματς:

Δύο πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο. Το ματς ξεκίνησε με τη Σίτι να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την Έβερτον αρκετά φοβισμένη και επικεντρωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα. Στην κορυφαία στιγμή τους οι «πολίτες» είχαν δοκάρι με τον Αγουέρο στο 19’, αλλά και σημαντικές στιγμές με τους Σανέ και Λαπόρτ.

Από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, βγήκαν με δυναμισμό στην επίθεση και απείλησαν και εκείνοι με τη σειρά τους. Τα πάντα έδειχναν ισόπαλο 45λεπτο, μέχρι που στην τελευταία φάση (στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων) η Σίτι βρήκε την επιθετική λύση με την κεφαλιά του Λαπόρτ – έπειτα από στημένη φάση!

Ξεκάθαρα οι «πολίτες» μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να… σκοτώσουν το ματς και λίγο έλειψε να το καταφέρουν από νωρίς με τη διπλή ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο που τελείωσε με το ανάποδο ψαλίδι του Αγουέρο που κατέληξε λίγο άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, η Έβερτον προσπαθούσε να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα να καθαρίζουν τις φάσεις. Από το 65’ το παιχνίδι άνοιξε, όμως σύντομα η Σίτι το έφερε στα μέτρα της και με προσεκτική κυκλοφορία της μπάλας κράτησε το υπέρ της σκορ έως το τελικό σφύριγμα κι μάλιστα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ζεσούς στο έβδομο (!) λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Ζούμα, Κιν, Ντιν, Γκέιγ, Ντέιβις, Γκόμες (63’ Σίγκουρντσον), Μπέρναρντ (73’ Ριτσάρλισον), Γουόλκοτ (80’ Τοσούν), Κάλβερτ- Λιούιν.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Λαπόρτ, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα (89’ Ντε Μπρόινε), Μπ. Σίλβα, Σανέ (59’ Στέρλινγκ), Αγουέρο (79’ Ζεσούς).