Ένας γεννημένος γκολτζής που από τα πόδια του περνάει ο τίτλος για τη Σιτι!

Ένας γεννημένος επιθετικός ένα αρπακτικό της μικρής περιοχής ένας σκόρερ περιωπής και σίγουρα ο σπουδαιότερος παικτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι ο ακούν Αγουέρο για άλλη μια φορά έφυγε στο τέλος ενός ματς  με την μπάλα παραμασχαλα αφού πετυχε ακόμα ένα χατ τρικ το δεκατο στο πρωτάθλημα και το 14ο με τη φανέλα των Cityzens. Ο Χρηστος Σωτηρακοπουλος εξηγεί γιατι αυτος παραμένει το κλειδί για το αν θα πάρει, και παλι, τον τίτλο της Premier League η Σιτι.   



Ένας γεννημένος γκολτζής που από τα πόδια του περνάει ο τίτλος για τη Σιτι!
«Γεννήθηκε με αυτό το ταλέντο, θα πεθάνει με αυτό το ταλέντο», δήλωσε ο Πεπ  αργότερα και για όλη την τέχνη, για όλη την ομορφιά και την αισθητική ακρίβεια του ποδοσφαίρου που  απαιτεί ο Καταλανός η δημόσια παραδοχή είναι πως χρειάζεται ένα ψυχρό εκτελεστή όπως ο Κουν  για να ολοκληρώσει το έργο κει φέτος. Η Άρσεναλ απλά δεν μπορούσε να τον σταματήσει όχι γιατί η άμυνα της έχει πρόβλημα απλά αλλά γιατί ο Αγουερο είναι ασταμάτητος όταν του πάει το παιχνίδι.

"Κάθε ένα από τα τρία γκολ προήλθε από κινησεις στην μικρή περιοχή κάτι που δείχνει όχι μόνο την ποιότητα των ευκαιριών που δημιούργησε η ομάδα  αλλά και η έμφυτη αίσθηση του Αργεντινού να είναι μόνιμα  στο κυνήγι τους! Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου είναι και ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει αυτή την φανέλα, γνώμη που δεν  είναι μόνο δική μου αλλά του μεγαλύτερου Άγγλου  που έχει παίξει  ποτέ για την Σιτι, του Μάικ Σάμερμπι. Το εκπληκτικό στατιστικό των 10 χατ τρικ στην ιστορία της Premier League, ένα μόνο πίσω από τον τεράστιο Αλαν Σίρερ, Γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν υπολογίσει κανείς πως τόσα έχουν πετύχει ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντρογκμπά, ο Τζέραρντ,ο Αζαρ ο Ερίκ Καντονά  και ο Μπέργκαμπ, όλοι μαζί!  

Ο τρόπος που κινείται ο Αγουέρο, τα κενά που δημιουργεί σε κάθε άμυνα η ικανότητα του να φεύγει μακριά από την περιοχή και να μην ξέρει ο προσωπικός του αντιπάλος  αν οφείλει να τον ακολουθήσει και αυτή η έμφυτη ικανότητα να καταλαβαίνει την φάση πριν καν δημιουργηθεί και μετατρέπουν σε ένα φονικό όπλο για την επίθεση. Ναι, δεν είναι πια τόσο γρήγορος όσο ήταν το 2012, ή ακόμα και το 2015 αλλά με τα είκοσι γκολ μίνιμουμ που ξέρεις πως έχεις από αυτόν παραμένει καθοριστικός. Και βέβαια είναι σκόρερ μεγάλων αγώνων όπως  φάνηκε για μία ακόμη φορά στο παιχνίδι με την Λίβερπουλ και με τον τρόπο που σκόραρε στην κλειστή γωνία ενός γκολκίπερ όπως είναι ο Αλισον αλλα και αυτό το χατ τρικ στον αγώνα με την Άρσεναλ. 

Ο μεγαλύτερος σκόρερ που ήταν ποτέ τα αγγλικά γήπεδα, ο περίφημος Τζίμι Γκριβς Που αναδείχτηκε πρώτο σκόρερ εφτά φορές στο αγγλικό πρωτάθλημα στην δεκαετία του 60, έλεγε πως το ένστικτο του σκόρερ τον οδηγεί εκεί που θα πάει μπάλα χωρίς καν να το σκεφτεί. Είμαι βέβαιος πως αυτή η ατάκα ταιριάζει γάντι στον Κουν Αγουέρο που αναδείχτηκε πρώτο σκόρερ εφτά φορές στο αγγλικό πρωτάθλημα στην δεκαετία του 60, έλεγε πως το ένστικτο του σκόρερ είναι αυτό που οδηγεί εκεί που θα πάει η μπάλα χωρίς καν να το σκεφτεί. Είμαι βέβαιος πως αυτή η ατάκα ταιριάζει γάντι στον Αγουέρο!