Η πιο αποτελεσματική συνεργασία για Αζάρ και Ιγουαΐν (pic)

Καλύτερα από κάθε άλλο παιχνίδι της Τσέλσι στη φετινή σεζόν λειτούργησε η συνεργασία του Εντέν Αζάρ με τον επιθετικό της ομάδας, στο ματς απέναντι στη Χάντερσφιλντ, αφού, με τον Ιγουαΐν κοντά του, ο Βέλγος πέτυχε τις περισσότερες μεταβιβάσεις της μπάλας στον στράικερ!  



Η πιο αποτελεσματική συνεργασία για Αζάρ και Ιγουαΐν (pic)

Ο «pipita» άνοιξε λογαριασμό με τη μπλε φανέλα στο τρίτο του παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις με τη νέα του ομάδα και μάλιστα, πέτυχε δυο εντυπωσιακά γκολ στο τελικό 5-0 επί της Χάντερσφιλντ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Από ισάριθμες ασίστ του Καντέ, ο Ιγουαΐν πρώτα άνοιξε το σκορ στο ματς με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής και κίνηση που είχε λείψει πολύ από την Τσέλσι, αφού δεν την είχε ούτε ο Μοράτα στο «ρεπερτόριό» του και δεν την έχει ούτε ο Ζιρού, ενώ, το δεύτερο γκολ του Αργεντινού φορ ήταν ένα μονοκόματο μακρινό σουτ από το στρώσιμο της μπάλας που του έκανε ο Καντέ.

Μαζί του, ο Εντέν Αζάρ σκόραρε δις (από την άσπρη βούλα στο πρώτο μέρος και με μια από τις συνηθισμένες του ατομικές ενέργειες στο δεύτερο ημίχρονο, περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα), φτάνοντας μάλιστα στα 201 γκολ καριέρας σε επίπεδο πρωταθλήματος με τις Λιλ και Τσέλσι!

Ο Βέλγος σούπερ σταρ των «μπλε», στο παιχνίδι κόντρα στη Χάντερσφιλντ, συνεργάστηκε με τον Γκονζάλο Ιγουαΐν περισσότερες φορές απ' όσες το έκανε σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της ομάδας, με οποιονδήποτε άλλον επιθετικό που χρησιμοποιήθηκε ως αιχμή του δόρατος.

«Την περασμένη Τετάρτη (σ.σ. στην ντροπιαστική ήττα από τη Μπόρνμουθ) δεν λειτούργησε σωστά αυτό που θέλαμε να βγάλουμε στο γήπεδο, όμως τώρα ήταν διαφορετικά. Είχαμε καλή συνεργασία, είναι εξαιρετικός στράικερ, πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής και μπορεί να παίξει τη μπάλα με τη μία. Δεν είναι ο target-man όπως για παράδειγμα είναι ο Ζιρού μέσα στην περιοχή, αλλά ξέρει πως να κινηθεί στην περιοχή, είτε κρατάει τη μπάλα, είτε παίζει γρήγορα. Είμαστε πλέον μαζί 10-12 μέρες και ελπίζω να συνεχίσει να σκοράρει» είπε ο Αζάρ για τον Ιγουαΐν και τη συνεργασία τους κόντρα στους «terriers».

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης