Επέστρεψε στις νίκες με δύο γκολάρες του Ιγουαΐν η Τσέλσι, νέο πισωγύρισμα με Γουλβς η Έβερτον (Videos)

Με τον Γκονσάλο Ιγουαΐν να σκοράρει δύο πανέμορφα (ειδικά το δεύτερο) τέρματα, άλλα δύο του Εντέν Αζάρ και το... κερασάκι από τον Νταβίντ Λουίς, η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από δύο διαδοχικές ήττες (5-0 την Χάντερσφιλντ) την ώρα που η Έβερτον υπέστη νέο πισωγύρισμα καθώς ηττήθηκε με σκορ 3-1 εντός έδρας από την Γουλβς. Δεν άφησε την Σαουθάμπτον να φύγει με το διπλό η Μπέρνλι, που ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι στις καθυστερήσεις.



Επέστρεψε στις νίκες με δύο γκολάρες του Ιγουαΐν η Τσέλσι, νέο πισωγύρισμα με Γουλβς η Έβερτον (Videos)

Ένα ωραίο «μεσημερο-απόγευμα» είχαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι, με την εξέδρα να παίρνει μία πολύ καλή γεύση από την ικανότητα του Ιγουαΐν να τελειώνει τις φάσεις. Μπορεί να μην σκόραρε περισσότερο από τον Αζάρ, που βρήκε επίσης δύο φορές δίχτυα, αλλά ο «Πιπίτα» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο γήπεδο της Τσέλσι, εκεί όπου πίστωσε μια εξαιρετική ασίστ στον Ενγκολό Καντέ και σήκωσε όλον τον κόσμο στο πόδι με το εξαιρετικό δεξί πλασέ του από απόσταση με το οποίο έκανε το 4-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου τα δύο τέρματα του Αζάρ (45’+, 66’), στο 16ο και 69ο λεπτό αυτά του Αργεντινού. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε το γκολ του Νταβίντ Λουίς. Παραμένει τέταρτη η Τσέλσι, που περιμένει το Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ αλλά και το Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να δει τι διαφορά θα έχει μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής.

 
 

Στο «Γκούντισον Παρκ» είχαμε δύο... παρελάσεις, μία αυτήν της Γουλβς και μία της μαύρης γάτας που διέκοψε το ματς για λίγο μετά την συμπλήρωση μιας αγωνιστικής ώρας και ενώ οι “λύκοι” βρίσκονταν ήδη μπροστά στο σκορ 3-1. Ένα γκολ η Έβερτον, δύο οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, με τους δεύτερους να έχουν πάρει το προβάδισμα και να δέχονται λίγο αργότερα την ισοφάριση από τον Αντρέ Γκόμες (16’, 44’). Ήταν ο Ραούλ Χιμένεθ αυτός που τους ξανά έδωσε κεφάλι, σκοράροντας στις καθυστερήσεις. Πιστοί στο αγωνιστικό τους πλάνο, οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο τα πήγαν περίφημα και μετά την αλλαγή του οργανωτή Ρούμπεν Νέβες, χωρίς τον οποίο στο χορτάρι (από το 49’) σκόραραν ακόμη μία φορά (66’ Ντεντόκερ) για να φύγουν με ένα σπουδαίο διπλό από το Λίβερπουλ.

Στο «Turf Moor», όπου βρέθηκε για πρώτη φορά ως παίκτης της ομάδας ο Πίτερ Κράουτς, ένα γκολ του Νέιθαν Ρέντμοντ στο 55’ έδειχνε πως θα ήταν αρκετό για να δώσει στην Σαουθάμπτον μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν πλήρως όταν ο Άσλεϊ Μπαρνς έβαλε... φωτιά στην έδρα των «κλάρετς» ευστοχώντας από την άσπρη βούλα για το τελικό 1-1. Ισοπαλία που δεν βολεύει καμία μιας και ανεβαίνουν αμφότερες στους 24 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την τελευταία τριάδα. Εκεί παραμένει η Φούλαμ που ηττήθηκε 2-0 στην έδρα της πολύ ανεβασμένης Κρίσταλ Πάλας, με τους Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (25’ πεν.) και Τζέφρι Σλουπ (87’) να φέρνουν την ομάδα του Ρόι Χότζον στους 26 βαθμούς και σε πολύ καλύτερη μοίρα από τις δύο προαναφερθείσες.

Το λιγότερο παραγωγικό ματς έγινε στην έδρα της Μπράιτον, με τους «γλάρους» να μένουν στο... άσφαιρο 0-0 με την Γουότφορντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα σαββατιάτικα παιχνίδια των 17:00 για την 25η αγωνιστική:

Μπράιτον – Γουότφορντ 0-0

Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 1-1

Τσέλσι – Χάντερσφιλντ 5-0

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-2

Έβερτον – Γουλβς 1-3

Γιώργος Σιάφας