Σοβαρό στραβοπάτημα για Σίτι, το «έσωσε» η Γιουνάιτεντ!

Το φυσούν και δεν κρυώνει στη Μάντσεστερ Σίτι. Το γκολ του Αγουέρο στα 24’’ δεν στάθηκε αρκετό, αφού η Νιούκαστλ ανέτρεψε το σκορ και πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 2-1, φέρνοντας τους «πολίτες» αντιμέτωπους με τον κίνδυνο να μείνουν στο -7 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ! Ζωντανή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήρε το βαθμό στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Μπέρνλι (2-2) και διατήρησε το αήττητο του Σόλσκιερ για 9ο ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ανατροπή – έπος για Φούλαμ, 4-2 την Μπράιτον.  



Σοβαρό στραβοπάτημα για Σίτι, το «έσωσε» η Γιουνάιτεντ!

Νιούκαστλ- Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Οι πολίτες έκαναν το χρέος τους και μάλιστα… από νωρίς. Μόλις στα 24 δευτερόλεπτα ο Κουν Αγουέρο εκμεταλλεύτηκε την ηρωική ασίστ του Νταβίντ Σίλβα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στο 17’ οι φιλοξενούμενοι έστειλαν για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ και μάλιστα τιμώρησε τον Ντε Μπρόινε με κίτρινη κάρτα όταν αγνόησε την υπόδειξή του και εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ. Η κυριαρχία συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, όπου χάθηκαν ευκαιρίες και για επιπλέον γκολ.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν για ακόμη ένα γκολ που θα… σκότωνε το ματς, όμως οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του πορτιέρο της Νιούκαστλ διατηρούσε ρευστό το σκορ. Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 66’ οι «καρακάξες» βρήκαν με τον Ροντόν το δρόμο προς τα δίχτυα της Σίτι, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Τη στιγμή εκείνη η πίεση της Σίτι έγινε ασφυκτική, όμως, το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν ποτέ! Στο 80’, μάλιστα, επήλθε το… σοκ, όταν η Νιούκαστλ κέρδισε πέναλτι και έφερε το ματς εντελώς… τούμπα με σκόρερ τον Ρίτσι! Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στα τελευταία λεπτά και μοιραία επήλθε η ήττα! Μάλιστα σε περίπτωση που η Λίβερπουλ νικήσει τη Λέστερ την Τετάρτη, θα δουν την πρώτη θέση να απομακρύνεται εννέα πόντους!

Άρσεναλ – Κάρντιφ 2-1

Αρχικά να εστιάσουμε στην κορυφαία στιγμή της βραδιάς. Η Άρσεναλ θέλοντας να τιμήσει τον Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος παραμένει αγνοούμενος, πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των παικτών της Κάρντιφ στο match program, κερδίζοντας σαφώς το χειροκρότημα. Στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα στο πρώτο μέρος δεν πήγαν τόσο καλά. Η αλήθεια είναι πως η Κάρντιφ έπαιζε πιο απελευθερωμένα, τη στιγμή που η ομάδα του Έμερι – σαφώς επηρεασμένη από τις απουσίες- δυσκολευόταν να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Η κακή της εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, όμως χάρη το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ στο 66’ ο στόχος… επετεύχθη, ενώ στο 83’ ο Λακαζέτ «κλείδωσε» το τρίποντο. Το μόνο που κατάφερε η Κάρντιφ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Μέντεζ- Λαΐνγκ, και έτσι η Άρσεναλ πήρε το πολύτιμο τρίποντο που την κράτησε στην 5η θέση, στο +3 όμως από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Μπέρνλι 2-2

Η Γιουνάιτεντ επέβαλε από νωρίς το ρυθμό της, ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι και δημιούργησε καλές, κλασικές ευκαιρίες για το γκολ. Όσο και να πίεσαν, ωστόσο, στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση και να πάνε στο ημίχρονο… ζωντανοί με το 0-0.

Και όχι μόνο αυτό. Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και με το γκολ του Μπαρνς άνοιξαν το σκορ (51’). Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει, δημιούργησε καλές στιγμές για γκολ, αλλά αυτό… δεν ήρθε ποτέ. Αντ’ αυτού, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την «ανοιχτή» άμυνα των γηπεδούχων και χτύπησαν για δεύτερη φορά με τον Γουντ, θέτοντας τις βάσεις για το εντυπωσιακό διπλό! Αμ δε, η ομάδα του Σόλσκιερ είχε άλλη γνώμη. Στο 87’ μείωσε με το πέναλτι του Πογκμπά και στο 90+2’ ο Λίντελεφ έφερε το ματς στα ίσα, γλιτώνοντας την ομάδα του από την ήττα. Έτσι ο Σόλσκιερ διεύρυνε το αήττητο σερί του στους 9 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Χάντερσφιλντ- Έβερτον 0-1

Μόλις στο 3’ η Έβερτον πήρε το προβάδισμα χάρη στην επιμονή του Ριτσάρλισον, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από δικό του σουτ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Τα «ζαχαρωτά» έμοιαζαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αφού πέραν από ορισμένες… εκλάμψεις, οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να απειλήσουν.

Οι ισορροπίες ωστόσο άλλαξαν στο δεύτερο μέρος όταν η αποβολή του Ντιν στο 66’ άφησε την Έβερτον με δέκα παίκτες, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη Χάντερσφιλντ να βγει στην επίθεση με περισσότερες αξιώσεις. Χάρη στον Πίκφορντ, όμως, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ έως το τέλος του αγώνα και επέστρεψαν στις νίκες, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην 8η θέση.

Φούλαμ – Μπράιτον 4-2

Τόσο γρήγορα σε θέση οδηγού και μάλιστα με ασφαλές προβάδισμα καιρό είχαν να δουν οι φιλοξενούμενοι! Πρωταγωνιστής ήταν ο Γκλεν Μάρεϊ, ο οποίος «χτύπησε» στο 3’ και στο 17’ και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Φούλαμ προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο για τη γρήγορη μείωση του σκορ και τελικά τα κατάφερε με τον Τσέιμπερς στο 47’. Το ονειρικό comeback μάλιστα έγινε στο 58’ όταν ο Μίτροβιτς ανέλαβε αυτή τη φορά χρέη… εκτελεστή και ισοφάρισε σε 2-2!

Ήταν η στιγμή που οι «κότατζερς» ενέτειναν την πίεσή τους και εν τέλει επιβραβεύθηκαν με τον Μίτροβιτς να σημειώνει το δεύτερο του γκολ στο 74’ και να ολοκληρώνει την επική ανατροπή. Το παιχνίδι πήρε διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του Ρανιέρι, όταν ο Βιέτο βρήκε δίχτυα στο 79΄ και διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Φούλαμ μετά από 3 συνεχόμενες ήττες, η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να μειώσει στους 4 πόντους την απόσταση από τις σωτήριες θέσεις.

Γουλβς- Γουέστ Χαμ 3-0

Η κυριαρχία της Γουλβς ήταν εμφανέστατη. Μάλιστα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ντεντόνκερ, όμως ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ επειδή είχε προηγηθεί οφσάιντ. Από τη μεριά της η Γουέστ Χαμ- με τον Αρναούτοβιτς στην βασική ενδεκάδα- έμοιαζε… χαμένη και μετά βίας απειλούσε την εστία των «λύκων».

Εν τέλει η… λύτρωση και αυτό που δικαιωματικά άξιζε η Γουλβς ήρθε στο 66’, τη στιγμή δηλαδή που ο Σάις μετουσίωσε την υπεροχή της ομάδας του με γκολ! Το τρίποντο «κλείδωσε» στο 80’ και στο 86’ ο Χιμένεθ, ανεβάζοντας την ομάδα του στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.