Εγκατέστησε θέσεις ορθίων η Γουλβς!

Ιστορία ξανά γράφει στην Πρέμιερ Λιγκ η Γουλβς, η οποία ανακοίνωσε πως εγκατέστησε συγκεκριμένες θέσεις ορθίων ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφή στα παλιά.



Εγκατέστησε θέσεις ορθίων η Γουλβς!

Εννέα μήνες μετά την άρνηση στην γειτονική της Γουέστ Μπρομ να εγκαταστήσει θέσεις ορθίων, οι «λύκοι» έδωσαν στην δημοσιότητα μια φωτογραφία σύμφωνα με την οποία στο «Μολινό» έχουν μπει τρία διαφορετικά πτυσσόμενα καθίσματα, τα οποία από πίσω έχουν ένα αρκετά ψηλό κάγκελο που σκοπό έχει να στηρίζει τους από πάνω θεατές και να αποτρέπει τραγικά γεγονότα.

Τα συγκριμένα καθίσματα βρίσκονται σε μέρος της εξέδρας το οποίο δεν χρησιμοποιείται, δοκιμαστικά, και έχουν στόχο να δείξουν στον κόσμο των «λύκων» αλλά και τις τοπικές Αρχές πως υπάρχουν λύσεις για επιστροφή σε παλαιότερα χρόνια.

Όλα αυτά σε ένα διάστημα που στην ατζέντα της Πρέμιερ Λιγκ παίζει έντονα το safe-standing, το οποίο θέλουν να επαναφέρουν μετά το 1992 (στην κατάργησή του είχε παίξει τεράστιο ρόλο η τραγωδία του Χίλσμπορο τρία χρόνια πριν) με τους συλλόγους να είναι στην θέση να αποφασίζουν αυτοί εάν θα προχωρήσουν στην σχετική αλλαγή εάν βεβαίως πειστεί η Κυβέρνηση πως τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και όχι αρνητικά (π.χ τραγωδίες, χουλιγκανισμός).

Υπενθυμίζεται πως τέτοιες θέσεις υπάρχουν ήδη στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, περί τις 7.500, ωστόσο οι Spurs θα αργήσουν πολύ να μπουν στο νέο τους «σπίτι».

Γιώργος Σιάφας