Δύσκολη πρόκριση της Ντέρμπι στην έδρα της Άκρινγκτον

Δύσκολο έργο είχε στην έδρα της Άκρινγκτον η Ντέρμπι, που λίγο έλειψε να υποπέσει σε γκέλα και να αναγκαστεί να πάει σε δεύτερο παιχνίδι, είτε ακόμη χειρότερα να αποκλειστεί. Τελικό 1-0 για τους παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ, με το γκολ να έρχεται στο φινάλε του αγώνα.



Δύσκολη πρόκριση της Ντέρμπι στην έδρα της Άκρινγκτον

Τα «κριάρια» αντιμετώπισαν μια φιλόδοξη για την έκπληξη ομάδα, η οποία δεν φοβήθηκε να διεκδικήσει τις πιθανότητές της στο ματς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και επέτρεψε στην Ντέρμπι να πάρει το ματς με ένα άτσαλο γκολ του Γουόγχορν στο 78ο λεπτό.

Η πίεση από πλευράς Άκρινγκτον έγινε ακόμη μεγαλύτερη από εκείνο το σημείο και μετά, με την μπάλα να φτάνει αρκετές φορές στην περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά να απομακρύνεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν το παιχνίδι αμφότερες οι πλευρές, μιας και ο Μπάρλασερ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59' για κακό μαρκάρισμα, έχοντας αντικρύσει την πρώτη μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης.

Για την Ντέρμπι αποβλήθηκε στο 90' ο Μπογκλ, ο οποίος ειχε μεν κίτρινη κάρτα αλλά είδε απευθείας την κόκκινη μιας και σταμάτησε σκόπιμα πάρα πολύ επικίνδυνη φάση για τα καρέ της ομάδας του.

Γιώργος Σιάφας