Ποτέ ξανά… θεατές με το «σταγονόμετρο»! (video)

Δεν θα αναφερθούμε στα γήπεδα της Ελλάδας που θα το θεωρήσετε… φυσιολογικό, αλλά στα βρετανικά που σφύζουν από κόσμο σε κάθε αγωνιστική. Και όμως, υπάρχει ένα ματς – το οποίο διεξήχθη σαν σήμερα το 1993- που έχει καταγράψει την χαμηλότερη προσέλευση οπαδών στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!  



Ποτέ ξανά… θεατές με το «σταγονόμετρο»! (video)

Η ιστορία μεταφέρεται 26 χρόνια πίσω, στο Σέλχαρστ Παρκ. Η Γουίμπλεντον αναγκάστηκε να αλλάξει έδρα και αγωνιστεί στο σπίτι της Κρίσταλ Πάλας, υποδεχόμενη την Έβερτον. Κενές εξέδρες, ελάχιστος κόσμος, με τις μετρήσεις να καταγράφουν παρουσία μόλις 3.039 οπαδών!

Οι μισοί από αυτούς ήταν της Έβερτον. Γιατί όμως οι «γηπεδούχοι» απείχαν τόσο; Όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, οι φίλοι της Γουίμπλεντον δεν είδαν με καλό μάτι την προσωρινή μεταφορά της έδρας και έτσι αποφάσισαν να… απουσιάσουν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν στη διοίκηση του που τους υποχρέωνε να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Για την ιστορία η Έβερτον νίκησε 3-1 και εκείνη τη σεζόν τερμάτισε στα μέσα της βαθμολογίας, μία θέση πάνω από την Γουίμπλεντον. «Μετά το γκολ που σημείωσα θυμάμαι ότι ήθελα να πάω στο μέρος των οπαδών μας, όμως διένυσα μεγάλη απόσταση για να τους βρω! Ευτυχώς περίπου 1.500 Evertonians είχαν ταξιδέψει για να μας υποστηρίξουν. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ αλλόκοτη και ένας θεός ξέρει πόσο άσχημα θα νιώθαμε όλοι εάν δεν είχαν έρθει οι οπαδοί μας», θυμάται από εκείνη την παγωμένη βραδιά της Τρίτης ο Ίαν Σνόντιν.