Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν έχει stop! (vids)

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκανε το επικό 8 στα 8 στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν από το Έμιρεϊτς και επικράτησαν 3-1 της Άρσεναλ για να προκριθούν στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας! Γκολ στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος στην έδρα των «κανονιέρηδων» ο Αλέξις Σάντσες, τεράστια ζημιά για την άμυνα των «κανονιέρηδων», αποχώρησαν με αναγκαστικές αλλαγές οι Sokratis και Κοσιελνί!  



Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν έχει stop! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε τρομερά αποτελεσματική στο ντέρμπι του «Έμιρεϊτς» και κατάφερε με τα πρώτα σουτ στην αντίπαλη εστία, να σκοράρει και ν' αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης! Μέχρι και τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφερναν να κλείσουν σωστά τους χώρους στα μετόπισθεν, η Άρσεναλ επέλεγε να κινηθεί κυρίως από αριστερά με τον Ιγουόμπι και τη στήριξη πότε του Ράμσεϊ και πότε του Λακαζέτ, αλλά δεν μπορούσε ν' απειλήσει σημαντικά. Ο Ιγουόμπι κατάφερε να βρεθεί σε καλή θέση από πλάγια στην περιοχή, όμως επέλεξε να κάνει χλιαρό σουτ πάνων στον Ρομέρο και να μη «σπάσει» στον Ομπαμεγιάνγκ στο 24'.

Η απάντηση των «κόκκινων διαβόλων» θα ήταν διπλή και... πανηγυρική! Αρχικά στο 30' από πανέμορφη κάθετη του Λουκάκου ο Αλέξις Σάντσες βγήκε απέναντι από τον Τσεχ δίχως να είναι εκτεθειμένος αφού τον κάλυπτε ο Μέιτλαντ – Νάιλς και αφού ο Χιλιανός πέρασε και τον Τσέχο γκολκίπερ, σκόραρε στην πρώτη του παρουσία στο «Έμιρεϊτς» ως αντίπαλος. Μόλις 149 δευτερόλεπτα αργότερα, στο 33ο λεπτό, ο Λουκάκου θα κατέγραφε ακόμα μια ασίστ στο ματς, αφού από δεξιά βρήκε τον Λίνγκαρντ που έκανε χαμηλό δεξί πλασέ και έγραψε το 2-0! Το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους είχε πίεση και άγχος για τη Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ μείωσε στο 43' με τον Ομπαμεγιάνγκ σε κενή εστία από γύρισμα του Ράμσεϊ και μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο, είχε... κόσμο στα καρέ του Ρομέρο.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν σε αρκετά καλή βραδιά τον Άαρον Ράμσεϊ που μπορεί να έχει ήδη συμφωνήσει με τη Γιουβέντους για να φύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά συνεχίζει να προσφέρει με απόλυτη τιμιότητα. Ο Ουαλός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχε μια εξαιρετική κεφαλιά την οποία απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ρομέρο διατηρώντας το προβάδισμα για τη Γιουνάιτεντ. Ο Έμερι, μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο πρώτο μέρος, είδε και τον Λοράν Κοσιελνί να χτυπάει σε φάση με τον Λουκάκου (τον κλώτσησε ο Βέλγος στο κεφάλι άθελά του), με τον Γάλλο αμυντικό ν' αποχωρεί και να περνούν στο ματς οι Γκεντουζί και Εζίλ, με τον Τζάκα να γυρίζει στην άμυνα δίπλα στον Μουστάφι. Η Άρσεναλ έψαξε τρόπους να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα έστελνε την κόντρα σε επαναληπτικό ματς, η Γιουνάιτεντ έδειχνε να έχει τον τρόπο να μη δεχθεί μεγάλες φάσεις και να μπορεί να τρέξει μπροστά για ν' αποφορτίσει την άμυνά της, με τους Ράσφορντ και Μαρσιάλ να περνούν στις θέσεις των Λουκάκου και Αλέξις για το τελευταίο 20λεπτο. Ο Γάλλος φορ θα ήταν αυτός που θα τελείωνε το ματς με το 3-1, σκοράροντας στο 83' από «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Τσεχ, μετά από κούρσα πολλών μέτρων και χαμηλό σουτ του Πογκμπά λίγο έξω από την περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μέιτλαντ – Νάιλς, Παπασταθόπουλος (21' Μουστάφι), Κοσιελνί (64' Γκεντουζί), Κολάσινατς, Τορέιρα, Τζάκα, Ομπαμεγιάνγκ, Ράμσεϊ, Ιγουόμπι (64' Εζίλ), Λακαζέτ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιάνγκ, Μπαϊγί, Λίντελεφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Λουκάκου (72' Ράσφορντ), Αλέξις Σάντσες (72' Μαρσιάλ)

Κώστας Ζάλιαρης