Τυπική διαδικασία και ισχνό σκορ για την πρόκριση της Σίτι στον τελικό

Την αντίπαλό της στον τελικό του Λιγκ Καπ περιμένει η Μάντσεστερ Σίτι, που στην ρεβάνς του υπέρ της 9-0 κόντρα στην Μπέρτον επικράτησε με σκορ μόλις 1-0. Νωρίς το γκολ για τους «πολίτες» (26', Αγουέρο) που έπαιξαν με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους.



Τυπική διαδικασία και ισχνό σκορ για την πρόκριση της Σίτι στον τελικό

Δεν υπήρχε λόγος να πιεστούν καταστάσεις και έτσι ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, διατηρώντας ανάμεσά τους μονάδες με εμπειρία.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διατηρήσουν τα προσχήματα και η εμφάνισή τους τούς το επέτρεψε, με τον ρυθμό να παγώνει αρκετά ανά διαστήματα. Το σκορ θα μπορούσε να είναι σε διπλάσια επίπεδα εάν ο σκόρερ, Σέρχιο Αγουέρο, δεν έχανε μοναδική ευκαιρία, την ώρα που η Μπέρτον προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους περισσότερο από τα πόδια του Τέμπλετον.

Ήδη στο «Γούμπλεϊ», λοιπόν, η Μάντσεστερ Σίτι, που πλέον περιμένει την ρεβάνς της Τότεναμ με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους Spurs να έχουν το προβάδισμα (1-0) αλλά να είναι αποδεκατισμένοι στην επίθεση.

Στα αξιοσημείωτα είναι και η επιστροφή του Μπενζαμάν Μεντί, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος.

Οι συνθέσεις:

Μπέρτον: Κόλινς, Άκινς, ΜακΦάντζιν, Τέρνερ (40' Χάτσινσον), ΜακΚρόρι, Κουίν (46' Φοξ), Γουάλας, Χάρνες, Μίλερ, Τέμπλετον, Μπόις (77' Ντάνιελ)

Μάντσεστερ Σίτι: Μούριτς, Ντανίλο, Σαντλέρ, Γκαρσία, Ζιντσένκο (67' Νμετσά), Ντε Μπρόινε (63' Μεντί), Ντελφ, Φόντεν, Μάχρεζ, Ποβέντα, Αγουέρο (63' Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Γιώργος Σιάφας