Άφαντος σε 2.887 km2 ο Σάλα... (Pic)

Μια μεγάλη έκταση στην οποία έγιναν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Εμιλιάνο Σάλα μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου που τον μετέφερε από το Ναντ στο Κάρντιφ έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομία.



Άφαντος σε 2.887 km2 ο Σάλα... (Pic)

«Υπάρχουν δύο αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και μια σωστική λέμβος που ψάχνουν για το αεροπλανοφόρο. Δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του ακόμα. Οι συνθήκες κατά την χθεσινοβραδινή αναζήτηση ήταν απαιτητικές, με ψηλά κύματα δύο μέτρων, με περιόδους έντονης βροχής και με χαμηλά επίπεδα ορατότητας.

Σήμερα η θάλασσα είναι πολύ πιο ήρεμη και ενώ η ορατότητα ήταν καλή πλέον είναι χαμηλότερη. Οι Αρχές στην Μ. Βρετανία επικοινώνησαν με αεροδρόμια στη νότια ακτή για να δουν εάν προσγειώθηκε εκεί. Προς το παρόν δεν έχουμε επιβεβαίωση ότι έγινε έτσι.

Η έρευνα συνεχίζεται. Θα αποφασιστεί με την δύση του ηλίου εάν θα προχωρήσει κανονικά και μέσα στο βράδυ», ήταν η ενημέρωση το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα ανακοινώθηκε το εξής:

«Ένα αεροπλάνο και μια σωστική λέμβος εξακολουθούν να ψάχνουν. Ένα ακόμη αεροπλάνο θα συνδράμει κι αυτό μετά τον ανεφοδιασμό του. Έχει γίνει έρευνα σε 2.887 km2. Θα αποφασιστεί με την δύση του ηλίου εάν θα προχωρήσει κανονικά και μέσα στο βράδυ».

Ακολουθεί η φωτογραφία με την έκταση που έχει καλυφθεί στην Μάγχη, όπως την δημοσιοποίησε η Αστυνομία του Γκέρνσεϊ:

Φυσικά οι έρευνες αφορούν και τους πιλότους.

Γιώργος Σιάφας